Stegeflæsk

Stegeflæsk går også under navnet 'stegeflæsk i strimler' i foodservicesektoren.

Til stegt flæsk får du det sprødeste og mest saftige resultat ved at bruge skiver skåret af stegestykket på brystet. Stegt flæsk med persillesovs er kåret som Danmarks nationalret i 2014.


Skærevejledning

Stegeflæsk skæres af stegestykke med svær uden ben og brusk.

Skæres i lige tykke skiver, 0,7- 1,4 cm tykke. De fleste er på ca. 1 cm.


Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

 


Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 70 %

Grundtilberedningsanvisning på pande

Stegeflæsk af stegestykke i skiver, 1 cm tykke

salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 35 minutter på pande og ca. 55 minutter i ovn.

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Varm panden op ved god varme. 
• Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. 
• Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½ og 1 cm tykke skiver. 
• Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut. 

 
Tilberedningssvind: 70 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn 

• Læg skiverne på risten i en bradepande. 
• Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. 
• Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver. 
• Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.