Filet a la mørbrad

Filet a la mørbrad

Fileten, der skæres af kammen, hvor både svær og fedtkant er skåret fra, skal tilberedes meget nænsomt. Enten ved svag varme i ovn eller ved pochering. Fileten kan marineres på mange måder og herigennem give mulighed for mange smagsvariationer. Fileten er også velegnet til magert, skivet pålæg.


Skærevejledning

Filet skæres af hele kammen - uden mørbradklods.

Sværen og fedtlaget rykkes af, så fileten kun er dækket af en hinde.

Ben og kappen på filetens overside fjernes, så kammen bliver ens i tykkelse.

Fileten skæres igennem på langs – først igennem vandret derefter lodret - til fire stykker på tykkelse med mørbrad.

 Derefter kan de deles midt over eller skæres i passende stykker.

De kan evt. snøres med ca. 1 cm mellem hver snor, så bliver de pænt runde ved servering.

 

Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 15 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

1 filet ca. 300 g 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 10 minutter

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun kødet ca. 1 minut på hver side, i alt 2-3 minutter. Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side, 5 – 8 minutter i alt. 
• Vend kødet nogle gange. Man får det bedste resultat ved at vende kødet ca. hvert andet minut.

 
Tilberedningssvind: ca. 15 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn 

375 g filet a la mørbrad
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: ca. 20 minutter 

• Dup fileten tør med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun hurtigt kødet på alle sider, i alt ca. 3 minutter. 
• Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet. 
• Sæt fadet i en varm ovn på 160 grader, og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60-62 grader. 
• Stegetid: 12-15 minutter.

Tilberedningssvind: Ca. 15 %

Grundtilberedningsanvisning på grill 

  • Dup fileten tør.
  • Krydr med salt og peber og evt. krydderurter.
  • Filet a la mørbrad kan grilles ved direkte eller indirekte varme.
  • Brug stegetermometer og steg til temp. er 60-62°C.
  • Stegetid: Ca. 13 min.