Lever

Lever er noget nogen elsker og andre elsker at hade, men lever kan rigtig meget, og mange kan ikke leve uden leverpostej. Lever går godt sammen med andre ingredienser med ”kant” – en klassiker er lever med bacon og løg, men lever i tynde skiver lynstegt på pande med balsamico-glace bringer syre til leversmagen, og lever tilsat i kødsovs giver variation i smag og konsistens.


Skærevejledning

På hel lever fjernes blodårer før brug.


Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

 


Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 15 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

Stegt lever i skiver:

6 skiver lever af gris, 1 cm tykke 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 

• Dup skiverne tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når skiverne kommer på panden. 
• Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. 
• Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
• Lever skal være lige netop gennemstegt. 

 
Tilberedningssvind: 15 %

Grundtilberedningsanvisning på grill

  • Krydr med salt, peber og evt. krydderurter.
  • Grill lever i skiver, 1 cm tykke i ca. 2 min. på hver side, i alt ca. 4 min.
  • Lever skal være lige netop gennemstegt.