Forloren mørbrad

Forloren mørbrad laves af nakkefilet som flækkes og snørers til en lang smal steg. Fedtmarmoreringen i nakkefilet giver kødet smag og saftighed ved længere tilberedninger. Tilbered med urter og/eller masser af varme krydderier.


Skærevejledning

Forloren mørbrad skæres af nakkefilet.

Det er mest almindelig med små stege med ca. 6 cm i diameter og ca. 15 cm lange.

Forloren mørbrad kan være en lille rullesteg, hvor nakkefilet er skåret vandret igennem på langs i 1-1½ cm´s tykkelse, som derefter rulles fx med persille til små ruller.

Forloren mørbrad kan også være skåret af en nakkefilet delt i tre på langs. Eller nakkefileten skæres igennem på langs – først igennem vandret derefter lodret - til fire stykker på tykkelse med en mørbrad.

De nævnte typer forloren mørbrad snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.  

 

Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

 


Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 30 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 3 minutter i alt.
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. 
• Vend og steg endnu ca. 25 minutter, ca. 45 minutter i alt, til kødet er gennemstegt.
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.  

 

 

Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g 
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Læg kødet i et ovnfast fad. 
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader, og lad kødet stå i 45- 50 minutter, til det er gennemstegt. 
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften , der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.