Materialer


Årsstatistik for okse- & kalvekød

Download de nyeste tal for okse- & kalvekød årsstatistik 2018

Kød, Okse, Kalv

Årsstatistik for okse- & kalvekød

Årsstatistik for gris

Få de nyeste tal med årsstatikken for gris 2018

Kød, Okse, Kalv

Årsstatistik for gris

Årsstatistik for mejeri

Få de nyeste tal med årsstatistikken for mejeri 2018

Kød, Okse, Kalv

Årsstatistik for mejeri

Grønt & Gastronomi - en guide til økologiske grøntsager

Har du besøgt din grønt-leverandør og oplevet hvor mange slags grønkål der findes? Det har vi, og vi er begejstrede over den rigdom, der gemmer sig derude på marken. Vi har samlet en god portion af de økologiske grøntsager vi synes har særligt potentiale – lige her i denne guide.

Økologi

Grønt & Gastronomi - en guide til økologiske grøntsager

Smagshjul - grønt

Grøntsager leder ikke kun sanserne i retning af grøntsager. Luk øjnene og smag efter. Måske du smager mere? Det gør Lisbeth Ankersen fra InnovaConsult. Hun er sensoriker og supersmager og takket være Salling Group har hun smagt sig gennem 600 sorter fra frugternes og grøntsagernes verden.

Frugt og grønt

Smagshjul - grønt

Bælgfrugter og Gastronomi

Et white paper til madprofessionelle om økologiske bælgfrugter

Kød, Okse, Kalv

Bælgfrugter og Gastronomi

Smagshjulet Gris

Hvis du skulle beskrive smagen af grisekød med ord, hvad ville du så sige? Vores smagshjul for gris hjælper dig på vej. Download det her.

Kød

Smagshjulet Gris

Smagshjulet Ost

Ost er en mangfoldig kategori, som rummer mange forskellige smagsindtryk. Og ved at sætte ord på smagen, kan du blive bedre til at iscenesætte osten overfor dine kunder og gæster. Download Smagshjulet for ost her.

Mejeri

Smagshjulet Ost

Nudgingkatalog - flyt adfærd og få økonomi i det grønne

10 gode nudging-tips, som du kan afprøve allerede i dag.

Økologi

Nudgingkatalog - flyt adfærd og få økonomi i det grønne

The Organic Way - The Danish Model

Hvad har gjort danske økologiske fødevarer til den succes, de er i Danmark og ude i omkring i verden? Her kan du finde en samling af materialer, der handler om den økologiske sektor i Danmark fra jord til bord.

Økologi

The Organic Way - The Danish Model

Inspiration: Økologi i køledisken

Som slagter kan du nu blive klædt på til at vejlede forbrugerne. I denne folder gennemgår vi den økologiske slagteproces, de mulige udskæringer, aktuelle forbrugertrends og vi giver dig en række opskrifter – alt sammen for at give dig viden og inspiration til at øge dit salg af økologiske kødprodukter.

Kød, Okse, Gris, Økologi

Inspiration: Økologi i køledisken

Benchmark kvæg

Hvad er særligt ved dansk oksekød? Ny benchmark-analyse giver dig et overblik over dansk okse- og kalvekød i et europæisk perspektiv, så du kan guide dine kunder og gæster.

Dyrevelfærd, Kalv, Kød, Okse, Produktion

Benchmark kvæg

Plakat: Dyrevelfærd hos grise

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og grise.

Dyrevelfærd, Gris

Plakat: Dyrevelfærd hos grise

Plakat: Dyrevelfærd hos kvæg

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og kvæg.

Dyrevelfærd, Kalv, Okse

Plakat: Dyrevelfærd hos kvæg

Plakat: Dyrevelfærd hos kyllinger

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og slagtekyllinger.

Fjerkræ, Dyrevelfærd

Plakat: Dyrevelfærd hos kyllinger

Stegning: kød på grill

Guide dine kunder til den bedste tilberedningsmetode på grillen.

Gris, Kalv, Kød, Tilberedning

Stegning: kød på grill

Grøntsagsprofiler

Hvad bruger dine kunder bladselleri, pastinakker og græskar til? Og hvad syntes de egentlig om hvidkål og rødbeder? Det røber en stor samling nye grøntsagsprofiler. Dyk ned i profilerne og bliv klogere på forbrugernes syn på gulerødder, tomater og salathoveder - eller nogle helt andre grøntsager, som du gerne vil skabe mersalg af.

Frugt og grønt

Grøntsagsprofiler

5 facts om kød og protein

Hvorfor skal vi spise protein, og hvilke fødevarer er gode kilder til protein? Find information om protein her - oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

5 facts om kød og protein

All in one

Læs om fem tiltag, der placerer dansk grisekød i toppen.

Gris, Produktion

All in one

Benchmark: Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv

Har du styr på den danske slagtekyllingeproduktion, og hvordan vi står sammenlignet med andre lande underlagt sammen EU-lovgivning. Find information om produktion, dyrevelfærd m.m.

Benchmark: Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv

Faktaark om okse- og kalvekøds miljømæssige bæredygtighed

Se faktaark, som zoomer ind på okse- og kalvekød i et miljømæssigt bæredygtigt perspektiv.

Produktion, Bæredygtighed, Kalv, Okse

Faktaark om okse- og kalvekøds miljømæssige bæredygtighed

Griseliv og svinekød

Hvad er en polt - og hvad er en gylt? Bliv klogere på grisens liv og hvad den bliver til, efter den er slagtet.

Gris, Produktion

Griseliv og svinekød

Køb ind med hjertet og skab bedre dyrevelfærd

Folder om dyrevelfærdsmærket, som er udviklet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med en lang række partnere. Dyrevelfærdsmærket gør det nemt at vælge det niveau, der passer dig, når du står ved køledisken.

Køb ind med hjertet og skab bedre dyrevelfærd

Kvægbrug i verdensklasse

Vil du vide mere om den danske kvægbranche? Find svar på en lang række spørgsmål om erhvervet.

Kvægbrug i verdensklasse

Kvalitetshåndbog, gris

Dansk grisekød er kendt for kvalitet og sikkerhed - men hvad skyldes succesen? Find information om alle dele af den danske grisekødsproduktion.

Kvalitetshåndbog, gris

Kylling: Fra jord til bord

Har du styr på slagtekyllingens vej fra jord til bord? Dyk ned i de mange facts om bl.a. produktion af slagtekyllinger og kylling i kosten.

Kylling: Fra jord til bord

Økologiens ØBC

Det danske røde Ø-mærke er kendt af 98 pct. af forbrugerne. Men har du styr på den økologiske produktion? Find information om økologien fra Ø-Z.

Økologi

Økologiens ØBC

Protein fra vegetabilske og animalske fødevarer

Hvad er egentlig forskellen på, om protein kommer fra vegetabilske eller animalske fødevarer? Og er nogle proteiner bedre end andre? Det kan du læse meget mere om her.

Sundhed, Kød

Protein fra vegetabilske og animalske fødevarer

Rapport om kød, muskelproteiner og co-produkter

Vidste du, at hydrolyseret protein fra kød-co-produkter har andre egenskaber i berigelse end hydrolyseret protein fra mælk - og at det kan bruges i ”det varme og salte køkken”? Dyk ned i kødets mange facetter og egenskaber.

Sundhed, Kød

Rapport om kød, muskelproteiner og co-produkter

Salg til foodservice - for mindre producenter

Køkkener og grossister efterspørger lokale, økologiske fødevarer af høj kvalitet og fødevarer med en historie. Ny guide skal være med til at understøtte samarbejdet mellem lokale, økologiske producenter og foodservice-aktører. Guiden er udviklet til mindre økologiske producenter, både bedrifter og virksomheder, men kan også anvendes af grossister, som en vejledning eller inspiration til potentielle, nye leverandører.

Økologi

Salg til foodservice - for mindre producenter

Stegning: kød i ovn

Hjælp dine kunder med at få den bedste oplevelse. Den rigtige centertemperatur og tilberedningsmetode kan være afgørende for kødets smag. Dyk ned i centertemperaturerne så du kan guide dine kunder bedst muligt

Kød, Tilberedning, Gris, $name

Stegning: kød i ovn

Udskæringsplanche - Gris

Har du styr på grisen? Ellers kan udskæringsoversigten her gøre dig klogere. Den kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Gris, Udskæringsoversigt, Tilberedning

Udskæringsplanche - Gris

Udskæringsplanche - Kalv

Hvor sidder cuvetten – og hvad er medaljoner skåret af? Se, hvor de forskellige udskæringer fra kalven kommer fra.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Kalv

Udskæringsplanche - Kalv

Udskæringsplanche - Okse

Hvilke udskæringer fra oksen er bedst til braisering? Og hvad skal du vælge, hvis der skal bøf på menuen? Dyk ned i de mange udskæringer og få overblik over oksekødet.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Okse

Udskæringsplanche - Okse

Vidste du at - 28 g protein

Se, hvor meget 28 gram protein fylder, afhængig af, hvilken kilde det stammer fra. Du bliver garanteret overrasket!

Sundhed, Kød

Vidste du at - 28 g protein

Vidste du at - protein

Har du helt styr på protein? Ellers kan du få et godt indblik i et af tidens hotte makronæringsstoffer her. Protein-oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Sundhed, Kød

Vidste du at - protein