Uddannelser

Der skal mere økologi ind på de fødevarerelaterede uddannelser.

I Landbrug & Fødevarer ønsker vi at opretholde og forbedre kendskabet til økologien – hele vejen fra jord til bord.

Indsatsen er målrettet elever og studerende på de fødevarerelaterede uddannelser og landbrugsskoler. Det er nemlig de kommende madprofessionelle, som alle på vej ud i positioner, hvor de er med til at bestemme, hvilke råvarer, der skal bruges i den offentlige bespisning og i mange forbrugeres hjem. Ved at gøre dem klogere på økologien, klæder vi dem på til at blive økologi-ambassadører indenfor deres felt.

I 2018 skal flere projekter være med til at sætte økologi på skoleskemaet; Økologiske Food Fighters, Øko-temadage på uddannelsesinstitutioner og Fra greb til gaffel. Læs mere om projekterne herunder.

 Derudover blænder vi i 2018 op får et digitalt Økologisk Food Fighter-univers på Facebook. Det skal være et forum, hvor studerende og elever på tværs af mad-relaterede uddannelser kan dele oplevelser og erfaringer med økologi - til gensidig inspiration. Følg med på Facebooksiden Økologiske Food Fighters

Økologiske Food Fighters

Hvert år udvælger Landbrug & Fødevarer et team af Økologiske Food Fightere, som er nysgerrige på økologi og kommende madprofessionelle.

Kom helt tæt på økologien - i køkken og mark
Økologiske Food Fightere er et miks af fremtidens landmænd, kokke, slagtere, ernæringsassistenter og professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Som Økologisk Food fighter stifter du tæt bekendtskab med økologien - både på marken, i butikker og i professionelle køkkener. Og så er du med til at sætte dagsordenen for den økologiske scene i Danmark.

Kickstart din karriere 
Som Økologisk Food Fighter bidrager du med en god portion engagement og masser af gå-på-mod. Til gengæld får du erfaringer, kompetencer og et netværk, der er med til at kickstarte din fremtid i fødevareverdenen.

Skal du være Økologisk Food Fighter i 2018? 
Følg med på siden her og på Facebooksiden Økologiske Food Fighters - og vær klar til at melde dig, når vi rekrutterer Økologiske Food Fightere i begyndelsen af 2018.  

For mere information, kontakt Anne Buus Falkesgaard på anfa@lf.dk.

Projektet er støttet af Fonden for Økologiske Landbrug.

Øko-temadage

Øko-temadage er for de kommende madprofessionelle, som lige nu er i gang med at blive kloge på deres fremtid inden for fødevareerhvervene og landbruget.

De Økologiske Food Fightere tager et panel af specialister i økologi under armen og kommer på besøg på udvalgte uddannelsesinstitutioner i Danmark. Her er der rum til at diskutere myter, facts, udfordringer, fordele og ulemper ved økologien. Du får også indblik i, hvordan andre fagligheder i fødevarebranchen arbejder og tænker - til Øko-temadage deltager der nemlig også elever og studerende fra andre fødevarerelaterede uddannelser end din.

Glæd dig til at blive klogere på økologi. Formidlingen er målrettet og i øjenhøjde med dig som elev eller studerende på en fødevarerelateret uddannelse - og det er med til at sikre en åben og involverende debat, hvor engagementet og stemningen er på sit højeste.

Fra greb til gaffel

Landbrug & Fødevarer søsætter i 2018 et helt nyt projekt, hvor kokke- og landbrugselever kommer helt tæt på hinandens hverdag.

Bytter praktikplads
Fra greb til gaffel er et projekt, som bytter rundt på kokke- og landbrugselever - de skal i praktik hos hinanden. Det giver landbrugseleverne en indsigt i, hvordan der arbejdes i et økologisk køkken - og kokkeelever et indblik i, hvor de økologiske råvarer kommer fra, og hvordan hverdagen ser ud i et landbrug.  

For mere information, kontakt Anne Buus Falkesgaard på anfa@lf.dk eller Marie Haahr Jensen på mhje@lf.dk.

Projektet er støttet af Fonden for Økologiske Landbrug.

Tidligere Fighters

Se de tidligere Økologiske Food Fighter-teams. 

Årets Økologiske Food Fightere har forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er dog, at de er ved at uddanne sig til en karriere i fødevarebranchen. Og nu bliver de klædt på til at tage økologi med ind i deres fremtidige profession. 

Et stærkt hold med god tværfaglighed
Food Fighterne anno 2017 er noget helt særligt. "Jeg har været med til at drive det her projekt siden 2014, og vi har haft mange seje Økologiske Food Fightere i den periode. Men det er virkelig et stærkt hold, vi har i år og jeg har høje forventninger til, hvad fighterne præsterer," siger konsulent i Landbrug & Fødevarer Marie Haahr Jensen og fortsætter: "Fighternes baggrund spænder bredt. Vi har både ernæring- og sundhedsstuderende og slagter,- ernæringsassistent-,  kokke,- og produktionselever med på holdet i år. Så hele vejen fra jord til bord er repræsenteret og det giver en stærk tværfaglighed, hvor fighterne også kan lære en masse af hinanden."

Slagtermester har to elever med
Begejstringen over årets Økologiske Food Fightere er særlig stor i Meny i Aalborg. Der kommer nemlig to fightere herfra i år: "Jeg er super stolt af at have hele to elever med i år - det er så sejt gået af pigerne," siger slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg, som vandt Slagterprisen i kategorien 'Slagtere i dagligvarebutikker' i 2016 og forsætter: "Jeg har før haft en elev med som Økologisk Food Fighter. Så jeg ved derfor, at mine piger kommer tilbage med et boost af selvtillid og styrket faglighed. Og så er det en gave at få elever retur med skærpede kompetencer indenfor økologi, som jo er et marked i vækst". 

Nyt set-up giver kamp til stregen
De nye Økologiske Food Fightere bliver inddelt i fire hold og skal i løbet af maj måned dyste mod hinanden i forskellige discipliner; Øko-battles, involvering på sociale medier og caseløsning for en virksomhed. Temaet for virksomheds-casene er madspild og upcycling - det handler om at gøre restprodukter til nicheprodukter og at skabe værdi der, hvor prisen er lavest.

Roadtrip og eksperthjælp
Fighterne mødes for første gang til Kick-off på Axelborg i København den 2. maj. Her deltager de i en workshop-dag, som klæder dem på til at dyste i de tre discipliner. Her møder de også fire eksperter, som hjælper dem igennem forløbet. Men fighterne skal også på tur og opleve økologien på tæt hold. "Det er vigtigt, at fighterne oplever økologien i hele kæden fra gård til gaffel. De skal besøge økologiske landbrug, så de får en dybere fornemmelse for økologien. Og så skal de besøge et storkøkken og dagligvarehandlen for at lære, hvordan ildsjæle arbejder med økologien her," siger konsulent i Landbrug & Fødevarer Anne Falkesgaard.

Årets Økologiske Food Fightere
Se, hvem der er årets Økologiske Food Fightere.

Birgitte – 23 år – Gourmetslagterelev med speciale i delikatesse – Food College Aalborg. Elev hos MENY i Aalborg 
Linda – 40 år – Ernæringsassistentelev – Teknisk Skole Silkeborg
Astrid – 24 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – VIA i Aarhus
Morten – 23 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Via Aarhus
Gitte – 36 år – Kokkelev – Silkeborg Tekniske Skole. Elev hos Fazer Foodservice Danmark ved Bestseller i Aarhus
Anna – 23 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Via Aarhus
Pernille – 25 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Professionshøjskolen Metropol i København
Jonathan – 22 år – Gastronomstuderende – Aarhus Tech
Katrine – 33 år – Læser til produktionsleder – Bygholm Landbrugsskole
Lina – 24 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Professionshøjskolen Metropol i København
Alex – 23 år – Gourmetslagterelev – ZBC Roskilde
Karoline – 22 år – Gourmetslagterelev – Food College Aalborg. Elev hos MENY i Aalborg
Anja – 27 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – VIA Aarhus

Vinderteamet kåres til en Final Øko-battle på Dalum Landbrugsskole den 1. juni.

Her er vinderen: Valle er da ikke et restprodukt

Følg med 
De Økologiske Food Fighters deler deres oplevelser på Facebooksiden "Økologiske Food Fighters" og Instragramsiden "dkfoodfighters". Følg dem - måske får de brug for hjælp undervejs.   

De netop udvalgte økologiske Food Fighters 2015 har i hvert fald en ting til fælles – de er alle kommende madprofessionelle. Ellers repræsenterer de så forskellige uddannelsesretninger som ernæringsassistent, slagter, kok, professionsbachelor i global nutrition and health og professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Og så kommer de fra hele landet, så både Århus, Kalundborg, Herlev, Holstebro og København er repræsenteret i gruppen af Food Fighters.
- Jeg tror, vi har fået udvalgt otte rigtige gode økologiske Food Fighters, selvom det var svært. Vi har igen i år modtaget nogle virkelig gode ansøgninger, men jeg synes, vi rammer de forskellige fødevareuddannelser bredt med de otte udvalgte, siger Marie Haahr Jensen, konsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Food Fighters.

I løbet af uge 35 rejser Food Fighterne landet tyndt for at besøge forskellige økologiske produktioner. Undervejs skal de otte deltagere løse forskellige opgaver ved at bruge og forholde sig til de ting de ser, både som gruppe og som enkeltpersoner.
- Vi giver de unge kommende madprofessionelle et unikt indblik i de problemstillinger, udfordring og muligheder, som økologien står overfor lige nu. Uanset om der produceres økologisk øl eller vin, kyllinger eller grøntsager eller om det handler om at få kunderne til at købe produkterne. Vi håber så samtidig, at de nye Food Fighters vil give deres bud på løsninger på de udfordringer de oplever, siger Marie Haahr Jensen.

Når ugen er slut skal Food Fighterne desuden levere 10 konkrete ideer til, hvordan der kommer mere økologi ud på de danske køkkenborde.
- Et af hovedformålene med de økologiske Food Fighters er at bringe økologien ind i bevidstheden hos de unge på fødevareuddannelserne generelt og at skabe et utraditionelt link mellem producenter og kommende madprofessionelle. Men målet er også at åbne vores øjne for nogle af de ting, vi ikke længere opdager og give os nye og gode ideer, siger Marie Haahr Jensen.

Det er ottende gang at Landbrug & Fødevarer har Food Fighters på tur. Projektet startede i 2005.

Årets otte udvalgte Food Fighters er:

  • Stine Enemark Grønskov, kokkeelev, Aarhus
  • Marie Christiansen, slagterelev m. speciale i delikatesse, Aarhus
  • Daney Ísbjörg Helgadóttir, professionsbachelor i ernæring og sundhed, Aarhus
  • Siri Robinson, professionsbachelor i global nutrition and health, Aarhus
  • Camilla Stengaard Hansen, delikatessen-assistent, Kalundborg
  • Birthe Mølleskov, ernæringsassistent, Herlev
  • Nikolaj Rosenkilde Kølbæk, ernæringsassistent, Holstebro
  • Christian Præstholm, professionsbachelor i ernæring og sundhed, København

Food Fighterne vil gerne kæmpe for økologien – bliv inspireret af deres 10 mærkesager her

 

I marts blev der afholdt Kick-off-dag på Alexborg for 2014’s økologiske Food Fighters 
- og vi kan afsløre så meget, at det er et hold med masser af begejstring! 

De otte udvalgte Food Fightere stillede skarpt fra start ved at udvise nysgerrighed, faglig engagement og teamspirit. "Vi er mere end parate til at møde det danske land med smil og god energi i økologiens tjeneste", lød det fra holdet.

Økologisk Food Fighter hold 2014
Slagterelever
Ulrik Groth Spangberg, Aarhus Tech, Salling Aarhus
Charlotte Vendelbo, Food College Aalborg, Slagteren & Kokken i Gistrup

Kokkeelever
Daniel Christensen, Hotel- og Restaurantskolen, Restaurant Relæ, Kbh
Nicolaj Møller Christiansen, Hansenberg, Schackenborg Slotskro

Ernæringsassistentelever
Pernille Oduncu, Hotel- og Restaurantskolen, Seniorcenter Møllegaarden, Lyngby
Sofie Lindberg, Sansestormerne Risskov, Aarhus universitetshospital, Centralkøkkenet Risskov

Professionsbachelorstuderende i Ernæring og Sundhed
Michael Linnet, VIA UC Aarhus
Sara Vestergaard, VIA UC Aarhus

Hvad er en økologisk Food Fighter?
Hvert år udvælger Landbrug & Fødevarer 8 Fighters til en 5 dages hæsblæsende inspirationsrejse. De 8 fighters er på vej til at blive slagtere, kokke, ernæringsassistenter/catere og professionsbachelorer i ernæring og sundhed/Global Nutrition and Health. Til har de, at de har lyst til at slås for det gode måltid og den faglig stolthed. På rejsen møder de nogle af de største ildsjæle fra fødevarebranchen.

Temaet er økologi, og de udvalgte 8 kan glæde sig til at få et unikt indblik i de problemstillinger, udfordring og muligheder, som økologien står overfor.


 Food Fighters årgang 2013:

Kenny Mundt Holberg, 21 år, fra Gørlev. Går på Roskilde Slagteriskole. Kenny er Slagterelev hos Slagter Jakob i Kalundborg. Kenny er desuden ved at specialisere sig som pølsemager og vil gerne til Sønderjylland på et tidspunkt, og lære mere om pølsens kunst. Kenny er en ægte Food Fighter, der kæmper for den gode kvalitet og gode pølser!

Mark Bolin, 19 år, fra Skanderborg. Mark er slagterelev hos Slagter Bo i Sejs. Mark har været med til DM i Skills for slagterelever to gange. Mark er en Ægte Food Fighter fordi han elsker gode råvarer og har stor stolthed for sit fag.

Anne Abild Poulsen, 24 år og læser Global Nutrition and Health på Metropol i København. Anne har fundet sin passion i madlaving og økologi, og har været med til at arrangere adskillige kulinariske events. Anne er en ægte Food Fighter, der elsker at lave lækker mad og prioriterer økologi, også selvom hun er på SU.

Birgitte Vang Hansen, 22 år fra Holstebro. Læser til ernæringsassistent på Holstebro Erhvervsskole og er i praktik på Holstebro Regionshospital. Birgitte fik en flot 2. plads ved DM i skills for ernæringsassistenter, hvor økologi og bæredygtighed var hovedemnet. Birgitte er en ægte Food Fighter der ikke er bange for at komme ud med sine budskaber om mindre madspild og mere dyrevelfærd.

Simon Lodberg Pyskow, 22 år, er ved at uddanne sig til kok på Hotel og Restaurantskolen i København. Simon er i praktik på Michelin restauranten Relæ, som fokuserer på økologi og bæredygtighed. Simon er en ægte Food Fighter, der lever og ånder for lækker mad, gode smage og friske råvarer.

Marie Lykke Nielsen, 28 år, er ved at uddanne sig til ernæringsassistent. Hun har sin daglige gang på Egmont Højskolen, hvor hun har praktikplads. Marie er en ægte Food Fighter, der drømmer om at lave Danmark til et bedre og sundere sted at spise for alle – også for dem der ikke selv kan vælge, som fx patienter på sygehus og beboere på plejehjem.

Stine Brendstrup, 24 år. Læser Prof. Bachelor i Ernæring & Sundhed i Århus. Stine er en ægte Food Fighter, der ikke er bange for at tage arbejdshandskerne på, for at sprede det gode budskab. Stine er bl.a. frivillig i Ungdommens Røde Kors Madklub og aktiv i Århus Økologiske Fødevareselskab, hvor hun kæmper for den gode økologiske mad.

Alexander Hansen, 25 år, er ved at uddanne sig til kok på Silkeborg Tekniske Skole. Alexander er i praktik på fiskerestauranten Martino i Marselisborg Lystbådehavn i Århus og har tidligere været hos Gourmet restauranten Malling og Schmidt. Alexander er en ægte Food Fighter der brænder for sit fag, og gerne vil være med til at udvikle danskernes gastronomiske tingang til gode råvarer, tilberedning og madglæde. 

Food Fighters 2011 var:

Søren Voss, slagterelev, Slagter Bertelsen, Holstebro
Dagný Björk Örlygsdóttir, slagterelev, Bilka Tilst, Tilst
Natalie Sivertsen, kokkeelev, Vestas Wind Systems A/S, Århus
Patrick Knoth, caterelev, Compass Group, Haldor Topsøe, Kgs. Lyngby
Kirsten Gaarde Sørensen, ernæringsassistentelev, Lysbro Plejecenter, Silkeborg
Katrine Primdal, professionsbachelor i sundhed og ernæring, VIA University College
Anita Dalsgaard, professionsbachelor i sundhed og ernæring, VIA University College 

Food Fighters 2011 indtog hele kongeriget og den blomstrende danske madscene på jagt efter de 100 hotteste oplevelser med dansk kød.

 

Food Fighters 2009 var:
Michael Østergaard Eskild, 22 år, kokkeelev, "The Diplomat",
Bjarne Reinholdt Poulsen, 28 år, kokkeelev, Restaurant Kolvig, Ribe,
Carina Christie Pedersen, 18 år, ernæringsassistentelev, Kantinen, Køge Rådhus, Køge,
Charlotte Rosa Skipper Olsen, 31 år, ernæringsassistentelev, Køkkenet, Bispebjerg Hospital, København,
Britta Surland, 26 år, Professionsbachelor i Sundhed og Ernæring, VIA University College, Århus,
Helle Hosbond Jensen, 30 år, Professionsbachelor i Sundhed og Ernæring, University College Sjælland, Ankerhus, Sorø,
Jonas Toelberg, 20 år, slagterelelv, Kvickly, Lemvig,
Rune Ahn Hansen, 20 år, slagterelev, Munkholmslagteren, Holbæk,

Food Fighters 2009 var på studietur i London
Food Fighters 2009 indtog Londons forrygende madscene og gik på jagt efter de 100 hotteste oplevelser med dansk kød. Food Fighters 2009 så og oplevede mad mad på en helt ny måde, osede i de fedeste butikker, besøgte de lækreste markeder og spiste, mærkede og følte sig frem til toppen af FOOD-poppen.
  

 

Food Fighters 2008 var:
Claus Thinggård, slagterelev hos Slagter Friis, Frederiksberg
J osephine B. Jensen, slagterelev hos Hornbæk Slagter, Hornbæk
Bo Hansen, kokkeelev på Restaurant Sandgaarden, Søndervig
Thomas Steinmann,
kokkeelev på Restaurant Babette, Vordingborg
Kristina Aachmann, professionsbachelorstuderende i ernæring og sundhed på VIA University Col-lege, Århus
Sylvia K. Engel,
professionsbachelorstuderende i ernæring og sundhed på University College Sjælland, Sorø
Tina Lis Lauridsen, ernæringsassistentelev i Det Sunde Køkken – Slagelse Sygehus
Per Musiat, ernæringsassistentelev, Centralkøkkenet i Næstved

På mission i København, London og Bruxelles
I september 2008 sendte Danish Meat Association de otte Food Fighters på en mission, hvor de skulle svare på spørgsmål om sundhed, indkøb og trends. Missionen blev skudt i gang i København af undervisningsminister Bertel Haarder, og fortsatte til London og Bruxelles. Her skulle de otte Food Fighters blandt andet opleve de nyeste trends, besøge markeder, supermarkeder, specialbutikker, kantiner, møde fagfolk og diskutere sundhed og fødevarer med daværende EU Kommissær Mariann Fischer Boel.

Food Fighters 2007 er:
Sune Rahbek, København, kokkeelev på restaurant The Paul, København
Jonathan Bitzow Pedersen, Odense, kokkeelev på Restaurant Kvægtorvet. Odense
Camilla Elkjær Christensen, Ll. Skensved, ernæringsassistentelev i Centralkøkkenet på Rigshospi-talet, København
Jeanette Gervig Thomsen, Odense, ernæringsassistentelev i køkkenet på Middelfart Sygehus
Morten Lauritsen, Århus, slagterelev hos Salling, Århus
Thomas Grøn, Solrød Strand, slagterelev hos SuperBest, Solrød
Karen Nikolajsen, København, professionsbachelor-studerede i ernæring og sundhed på Suhrs Seminarium, København
Nanna Hjøllund, Højbjerg, professionsbachelor-studerede i ernæring og sundhed på JCVU (Jysk Center for Videregående Uddannelse), Århus

Food Fighters smagte på New York
I september 2007 tog de otte Food Fighters på en studietur til New York, for at få en god bid af ”The Big Apple”. Her skulle de blandt andet besøge hotte markeder og restauranter i denne kulinariske smeltedigel med madkulturer fra hele verden, for at fornemme tendenser og søge inspiration. Knapt så ”hot”, men lige så udfordrende, var en dag i et suppekøkken for hjemløse, som også var en del af programmet. Ud fra deres oplevelser og indtryk fra New Yorks madmæssige mangfoldighed gav årets Food Fighters deres bud på den fremtidige danske fødevarebranche, blandt andet bud på hvordan butikkerne kommer til at se ud, og hvordan kødet vil blive solgt.

 

Food Fighters 2006:
Lone Hansen, Slagterelev, Salling Super, Århus
Rasmus Kristensen, Slagterelev, Henrik Slagter, Dianalund
Jonas Vedø Kenneth, Kokkeelev, Munkebo Kro 
Lasse David Povlsen, Kokkeelev, Essens og Hotel Philip i Århus
Kirstine H. Mahler, Studerende, professionsbachelor i ernæring og sundhed
Ellen Nielsen, Studerende, professionsbachelor i ernæring og sundhed
Mette Ibsen, Caterelev, Amtssygehuset i Glostrup / Centralkøkkenet
Katrine Gotfredsen, Ernæringsassistentelev, Pejehjemmet Egebjerg
Pia Snitkjær Nielsen, Ph.d.-studerende i Molekylær Gastronomi

Studieturen gik i 2006 til New York

 

Food Fighters 2005:
Mette Madsen, Ernæringsassistent, Slagelse Sygehus
Aviaq Kleist, Ernæringsassistent, Døgninstitutionen Marjatta
Tommi Sasaki, Kok, Munkebo Kro
Jan Lund, Kok, Søllerød Kro
Jacob Jensen, Professionsbachelor i ernæring og sundhed, Ankerhus Seminarium
Malene Mosbæk, Professionsbachelor i ernæring og sundhed, JCVU, Århus
Peter Hansen, Slagter, Irma, Holte
Andreas Ydegaard, Slagter, Dreisler Storkøb, Hjørring

 

 
Download Food Fighter News - en avis om de otte Food Fighteres tur til New York

 

Videoer 2016

Se videoerne, som de Økologiske Food Fighters fra 2016 lavede. Der er både inspirationsvideoer og film, som viser Fighternes personlige mærkesager.

Har du brug for mere økologi i din hverdag?
Pas på – det kan nemlig være dig, der bliver ramt af en økologik øretæve fra vores Food Fightere.

 


Øretæve med æg from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Øretæve med kål from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Øretæve med svinemørbrad from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Øretæve med fisk from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

I løbet af Food Fighter ugen skulle fighterne filme hvorfor økologi er naturlig fornuft for dem. Det kom der 4 inspirerende videoer ud af, som du kan se nedenfor.

 

Food Fighterne fik en hæsblæsende inspirationstur, da de i september var rundt i Danmark for at møde en masse engagerede økologiske ildsjæle. Det var derfor heller ikke nemt, da de hver især skulle finde en personlig økologisk mærkesag – alligevel fik de lavet disse 8 flotte videoer.

 

Sofie Sommer Birch Bach-Andersen - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Randi Hansen - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Morten Grønhøj - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Marie Ladefoged - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Line Kjær Linnebjerg - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Jane Rahbek Currie - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Helle Friis from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Danny Qvist - mærkesag from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Food Fighterne fik i løbet af deres økologiske inspirationstur rundt i Danmark smagt en masse lækker mad med økologien i fokus.

 

Klassesæt

Som forberedelse til Øko-Battle 2015 modtog faglærerne et klassesæt bestående af sæt kort med forskellige emner indenfor økologien. Klassesætte kan bruges som afsæt til at diskutere økologi  klassen.

Download klassesættet