Mejeriprisvindere 2017

Friske mejerivarer, der inspirerer og taler ind i sæsonen, er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2017. Meny i Hørsholm og Rema 1000 i Allerød løb med sejren.


Meny i Hørsholm vinder Mejeriprisen 2017 i kategorien Supermarked - her sammen med direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen

Landets bedste mejeriafdelinger er fundet

Der var jubel blandt personalet hos Meny i Hørsholm og Rema 1000 i Allerød, da de blev kåret som vindere af Mejeriprisen 2017 på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, hvor vinderne blev hyldet af kollegaer fra hele mad-Danmark.

Vickie Enné Ryge, der er jurymedlem og chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, siger:

- De to vinder-butikker skiller sig ud ved at inspirere til at bruge mejerivarer på nye måder og friste kunderne med mejeriprodukter flere steder på deres tur rundt i butikken. Det faguddannede personale hos Meny i Hørsholm er klædt godt på til at have en god kundedialog. Kombineret med deres brede sortiment og fokus på gode, hjemmelavede produkter med velsmag, så var juryen ikke i tvivl om, at vinderen i supermarkedskategorien var fundet.

- Også i Rema 1000 i Allerød, der vandt i discountkategorien, er personalet meget dedikeret, og juryen er særlig imponeret over deres fokus på friskhed og deres kritiske datostyring. Og så naturligvis over den virkelig veltrimmede og præsentable afdeling. Der er ingen tvivl om, at de inspirerer og er forbilleder for deres kollegaer i branchen. Det er fantastisk, at vi med Mejeriprisen kan sprede de gode takter fra vinderbutikkerne og dermed være med til at løfte hele kategorien, siger Vickie Enné Ryge.

Glade vindere
Det var to stolte vinder-afdelinger, der kom på scenen på Fødevaredagen og modtog deres trofæ som vindere af Mejeriprisen:

- Jeg er stolt og meget, meget glad. Det giver benzin til at fortsætte. Så jeg tør godt love, at næste år bliver endnu sjovere og endnu vildere,” siger Allan Freese, der er mejeriansvarlig hos Meny i Hørsholm, og vinder i supermarkedskategorien.


Rema 1000 i Allerød er vinder af Mejeriprisen 2017 i discountkategorien - her sammen med direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen

Stemningen var også i helt i top hos Rema 1000 i Allerød:

- Det er helt fantastisk, det her. Mine medarbejdere er de bedste, og de har en kæmpestor andel i den her pris, siger Ian Dalsgaard, der er mejeriansvarlig hos Rema 1000 i Allerød og vinder i discountkategorien.

Mejeriprisens jury består af:
Mogens Poulsen, Thise
Søren Edelholt, Arla
Nikka Jørgensen, Naturmælk
Majbritt Hansen, Dagrofa
Torben Lund, Rema 1000
Lars Witt Jensen, Mejeriforeningen
Vickie Enné Ryge, Landbrug & Fødevarer

For yderligere information, kontakt:
Vickie Enné Ryge, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 42 62 og mail: vkr@lf.dk
Linda Gjaldbæk, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 26 84 28 80 og mail: lghj@lf.dk

Besøg en vinderafdeling

Se hvordan det er ud i Danmarks bedste mejeriafdeling i kategorien 'Discount'.

Se Danmarks bedste mejeriafdeling

Kig indenfor hos vinderen af Mejeriprisen 2017 i kateogrien 'Supermarked'.

Pressematerialer

Vindere af Mejeriprisen 2017

Pressemeddelelse (download)

I kategorien ’Supermarkeder’:
MENY Hørsholm (foto til download)
 

I kategorien ’Discountkæder’:  
Rema1000, Allerød (foto til download)

Nominerede til Mejeriprisen 2017

Pressemeddelelse (download)

I kategorien ’Discountkæder’:
Lidl, Thisted, Butikschef Lars Thomsen
Rema1000, Allerød, Mejeriansvarlig Ian Dalsgaard
Netto, Nørrebrogade, København N, Mejeriansvarlig Lina Nilsson Thomsen

I kategorien ’Supermarkeder’:
MENY Hørsholm, Mejeriansvarlig Allan Freese
Bilka One Stop, Fields, København S, Mejeriansvarlig Maria Bonde

Profilbilleder
Profilbillede med grafik-mejeriprisen-900x503 (jpg)
Profilbillede med foto-mejeriprisen-900x503 (jpg)
Logo-Mejeriprisen (eps)
Logo-Mejeriprisen (jpg)
Logo-Mejeriprisen (png) 

Fælles profilbillede
Faelles profilbillede-priser-med grafik-900x503 (jpg)
Faelles profilbillede-priser-med-foto-900x503 (jpg)

Trofæ

Trofæ til vinderen af Mejeriprisen 2017

Biografi - billedhugger Erik Heide
Erik Heide er født 1934 i Øster Jølby på Mors. Han er uddannet på Kunstakademiets malerskole (prof. Kræsten Iversen) fra 1951-54, og på den grafiske skole (prof. Holger J. Jensen) i 1957. Siden 1958 har han dog udelukkende arbejder som billedhugger.

En vigtig del af Erik Heides værk består af udsmykninger i kirker. Blandt andet en række nye kirker landet over, hvor han har stået for en total udsmykning af kirkerummet med alterbord, prædikestol, døbefont, krucifiks osv. Han arbejder fortrinsvis i grove materialer som træ, granit og støbejern, og med en dyb forståelse og respekt for de kristne grundsymboler, som han omsætter til et enkelt og kraftfuldt moderne formsprog.

Ud over kirkekunsten har Erik Heide skabt en lang række skulpturer og relieffer af mere verdslig karakter, også her med grove materialer og forenklede former, ofte dyreformer som fuglen, fisken, hunden – eller mennesket. Hans værker findes på pladser og torve i mange byer landet over.

Ved siden af sin kunst har Erik Heide blandt andet bistået Vejdirektoratet med den æstetiske udformning af forskellige større vejanlæg.

Erik Heide har modtaget en række stipendier og udmærkelser, ligesom han har varetaget mange betydningsfulde stillinger og hverv indenfor kunstlivet. Han har været repræsenteret på utallige udstillinger, og hans værker er repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen og forskellige museer i provinsen. De vigtigste oplysninger om hans virke på de forskellige områder kan findes i Weilbach. Dansk kunstnerleksikon og Kraks blå bog.

Fra 1994 har Erik Heide været medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen. Herudover er han fast udstiller på Vraa-udstillingen og på Veksølund. På Veksølund kan man endvidere i en permanent museumsudstilling, åbnet 2003, se en del modeller til nogle af de senere store værker.

Skrevet af Jørgen Nielsen

Guide promovering

Guidelines for promovering i forbindelse med nominering/vundne fagpriser 

Vi glæder os over, at der bliver skabt opmærksomhed om priserne – og vi opfordrer jer til at udnytte de muligheder, nomineringen/prisen giver jer. Det er dog vigtigt for os at pointere, at nomineringen/prisen kun er gældende for den nominerede /evt. vindende butik – ikke for hele kæden. For at sikre prisernes troværdighed samt at ingen kommer i klemme i forhold til vildledende markedsføring, kommer her guidelines for promovering i forbindelse med nominering/vundne fagpriser:

  • I må promovere netop det den butik, der er nomineret / evt. har vundet.
  • I landsdækkende eller regionale tilbudsaviser oa. reklamer skal det fremgå sammen med logoet for prisen, at det er netop den helt bestemte butik, der er nomineret og evt. har vundet prisen.

Kontakt os endelig i tilfælde af spørgsmål.

Held og lykke!

Mejeriprisforløb

 

Har I landets bedste mejeriafdeling? 
Landbrug & Fødevarer ønsker fortsat at holde fokus på mejeri i dagligvarekæderne med Mejeriprisen i 2017 og uddeler igen priser både i kategorierne discount og supermarked/hypermarked. Med to priser i én sætter vi fokus på mejeri bredt i dagligvarekæderne. Mejeriafdelingen, der spænder fra drikkemælk over syrnede produkter og smør til hele osteverdenen, er en darling hos de danske forbrugere – men får afdelingen nok opmærksomhed i jeres kæde? Kan I hæve salget og oplevelsen med en afdeling, der appellerer til sanserne og inspirerer forbrugeren, til også at tænke i hele måltider?

Hvem, hvad, hvornår?
Som dagligvarekæde kan I indstille mejeriafdelinger til prisen. Vi skal have indstillingerne senest 27.03.2017.

Kandidaterne og deres indstillende kæde inviteres til Axelborg for at præsentere deres mejeriafdeling for juryen. Kæden får her sammen med butikkens mejeriansvarlige 15 minutter + 5 minutters spørgetid til at præsentere juryen for netop deres mejeriafdeling - gerne visuelt materiale fra afdelingen. Præsentationerne finder sted hos Landbrug & Fødevarer i København den 19. april.

På denne baggrund udpeger juryen de nominerede i begge butikskategorier. De nominerede modtager in-store-materiale som giver butikkerne mulighed for at få så meget ud af nomineringen som muligt.

Sådan findes vinderne
Jurymedlemmerne aflægger besøg uanmeldt i de nominerede butikker. Herefter findes de to vindere, og offentliggørelse og prisoverrækkelse finder sted på Fødevaredagen den 26. september 2017 – Sæt kryds i kalenderen!

Tidsplan 2017

 

  • 27.02. 2017 – åbning for indstillinger
  • 27.03. 2017 – deadline for indstillinger
  • 19. april – præsentationsmøde på Axelborg
  • Uanmeldte jurybesøg hos de nominerede
  • 26. september – prisoverrækkelse på Fødevaredagen

Mejeriprisen finansieres af Mælkeafgiftsfonden

Kriterier, Mejeriprisen 2017

Kriterierne gælder for mejeriafdelinger i kategorierne: discount og super-/hypermarkeder
Juryen kigger bredt på udtryk og salg i den enkelte mejeriafdeling. Kundeguidance og præsentation af varerne vægtes højt. Juryen forholder sig til en række punkter, som hver især vægter i den samlede vurdering.

Juryen er naturligvis opmærksom på, at vilkårene og mulighederne ikke er identiske i de to kategorier. Det tager den højde for i sin vurdering.

Her kan du se, hvilke punkter, der kan spille en rolle i den endelige bedømmelse:

Friskhed

  • At forbrugerne tilbydes friske varer
  • Inspiration med sæson-aktualitet
  • At afdelingen er veltrimmet og har en høj varetilgængelighed

Sortiment og iscenesættelse

  • Et bredt sortiment fra syrnede produkter til smør, mælk og ost
  • En afspejling af kundegrundlaget; passende sammensætning af sortiment, pris og kvalitet
  • Mejeriafdelingens (aktive) rolle i butikkens/kædens profil
  • Højt fokus på kategoriens relevans med et stort udbud af aktuelle nyheder
  • Afdelingens synlighed og placering i butikken (markant space)
  • Produkternes fortællinger og formidlingens bidrag til den samlede kundeoplevelse – værdiskabelse for kunden

Kunden i centrum

  • Afdelingens imødekommenhed og understregning af kategoriens sanselighed
  • Evnen til at hjælpe til kundens planlagte køb (Ease to shop) og samtidig tilskyndelse til mersalg, opsalg og evt. krydssalg
  • Nytænkning af kategorien – måske også i andre dele af butikken og på hele kunderejsen gennem butikken    
  • Samspillet mellem afdelingens og butikkens evne til at tænke mejeri ind i både hoved- og mellemmåltider – fokus på produktanvendelse og forbrugerguide
  • Der kan dokumenteres vækst i afdelingen (index eller anden dokumentation)

Jury, Mejeriprisen 2017


Erik Rasmussen, salgschef, Them Andelsmejeri
Lars Witt, Marketing Manager, Mejeriforeningen
Majbritt Hansen, sortimentschef, MENY
Mogens Poulsen, seniorrådgiver, Thise
Nikka Friis Jørgensen, marketingkoordinator, Naturmælk
Søren Edelholt, Customer Marketing Director, Arla Foods
Torben Lund, kategorichef, Rema1000
Vickie Enné Ryge, seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer


Alle hovedaktører i dansk dagligvarehandel får muligheden for at være med i juryen i 2017 og 2018.

Tag med på International FOOD Contest

International FOOD Contest afholdes den 3.-5. oktober 2017 i forbindelse med udstillingen HI - Skandinaviens teknologi- og industrimesse. Og netop den 3. oktober vil Landbrug & Fødevarer gerne invitere alle indstillede mejeriafdelinger samt HQ og juryen på en guidet tur på mælkevejen.

Tilmelding senest 20. september til alu@lf.dk  

Tidligere vindere

 

Der var jubel blandt personalet hos Lidl i Thisted og Meny i Hellerup, da de blev kåret som vindere af Mejeriprisen 2016 på Landbrug & Fødevares store branchedag ’Fødevaredagen’.

Mejerivarer der inspirerer og ikke kun er henvist til mejeriafdelingen, men flot repræsenteret i hele butikken. Det er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2016.

Jurymedlem og afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer, Mette Gammicchia, siger:
”De to vinderbutikker skiller sig ud ved at inspirere til at bruge mejerivarer på nye måder – eksempelvis ved at friste kunderne med mejeriprodukter flere steder på deres tur rundt i butikken. Det faguddannede personale i Meny i Hellerup er klædt godt på til at have en god kundekontakt. Kombineret med det både brede og dybe sortiment var juryen ikke i tvivl om, hvem der skulle vinde.”

”Selvom det er første gang, vi uddeler Mejeriprisen, har vi set en flot interesse. I Lidl i Thisted er personalet gået ’all in’ på at vinde, og juryen var særligt imponeret over deres nytænkende tilgang til kategorien. Og så naturligvis over den veltrimmede og præsentable afdeling. Der er ingen tvivl om, at de inspirerer og er forbilleder for deres kollegaer i branchen. Det glæder mig, at vi med Mejeriprisen kan sprede de gode takter fra vinderbutikkerne og dermed løfte hele kategorien,” siger Mette Gammicchia.

Det var to stolte vinderafdelinger, der kom op på scenen på Fødevaredagen og modtog deres trofæ som vindere af Mejeriprisen for henholdsvis ’Discount’ og ’Supermarked’-kategorien.

”Jeg er simpelthen så megastolt. Lige nu har jeg en kæmpeklump i halsen, for den her pris betyder simpelthen så meget. Vi har arbejdet hårdt for den, og den er et bevis på, at vores store passion for og engagement i mejeribranchen betaler sig,” siger Thomas Fridlund, osteansvarlig i Meny i Rotunden i Hellerup.

Meny i Hellerup, vinder i kategorien 'Supermarked'

Stemningen var også i helt i top hos Lidl i Thisted: 

”Det er helt fantastisk det her. Det er en kæmpe ære, for det er et langsigtet arbejde, der ligger bag den her pris. Prisen er også et bevis på, at alt kan lade sig gøre, når man har mulighed for at drømme og føre dem ud i livet,” siger Thomas Kamp Koorsgaard, butikschef i Lidl på Østerbakken i Thisted. 

2016 var første gang, Mejeriprisen blev uddelt på Landbrug & Fødevarer store branchedag ’Fødevaredagen’.

Vickie Enné Ryge

Vickie Enné Ryge

Chefkonsulent - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394262

Mobil +4541932970


Anne Heide Lund

Anne Heide Lund

Markedskoordinator - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394408

Mobil +4524618354