Danmark bliver værtsland for Michelin Guide Nordic

Landbrug & Fødevarer er med i front, når dansk gastronomi og lokale råvarer bliver hyldet ved de kommende Michelinstjerne-uddelinger i i 2025 og 2026.

22.01.2025 | Foodservice

Når Michelin-stjernerne uddeles i Danmark i 2025 og 2026, er Landbrug & Fødevarer med som en af nøgleaktørerne og partnere. Dette prestigefyldte arrangement vil fremhæve dansk gastronomi og give de danske primærproducenter en unik mulighed for at præsentere lokale råvarer i verdensklasse. De to store events afholdes på Anneberg Kulturpark i Odsherred i 2025 og i Tivoli i 2026 – steder, der sætter scenen for en fejring af både tradition og innovation inden for nordisk madkultur.

Gastroturismen spiller en afgørende rolle i den danske økonomi og understøtter årligt 100.000 arbejdspladser på tværs af restauranter, caféer, hoteller og barer. I 2023 udgjorde turisternes samlede økonomiske bidrag 160 milliarder kroner. Med Michelin-uddelingen i Danmark i 2025 og 2026 får dansk gastronomi og lokale råvarer en stærk fælles platform til at vise, hvordan landets kulinariske styrker kan begejstre både internationale gæster og danske madentusiaster. 

Partnerskabet skaber en unik mulighed for at skubbe den danske gastronomiske styrke helt frem på den internationale madscene, med fokus på lokale madoplevelser, der styrker både lokalmiljøer og landets samlede gastronomiske profil.

Fakta

 

  • I 2024 er Danmark indehaver af 31 Michelin-restauranter

  • De nordiske lande danner skiftevis ramme om ceremonien.

  • Danmark har senest haft værtsskabet i 2018 og 2019.

  • I 2025 afholdes Michelin Guide Ceremony Nordic Countries i Anneberg Kulturpark i Odsherred.

  • I 2026 flytter ceremonien til Tivoli i hjertet af København.