Danmark bliver værtsland for Michelin Guide Nordic
Landbrug & Fødevarer er med i front, når dansk gastronomi og lokale råvarer bliver hyldet ved de kommende Michelinstjerne-uddelinger i i 2025 og 2026.
22.01.2025 | Foodservice

Når Michelin-stjernerne uddeles i Danmark i 2025 og 2026, er Landbrug & Fødevarer med som en af nøgleaktørerne og partnere. Dette prestigefyldte arrangement vil fremhæve dansk gastronomi og give de danske primærproducenter en unik mulighed for at præsentere lokale råvarer i verdensklasse. De to store events afholdes på Anneberg Kulturpark i Odsherred i 2025 og i Tivoli i 2026 – steder, der sætter scenen for en fejring af både tradition og innovation inden for nordisk madkultur.
Gastroturismen spiller en afgørende rolle i den danske økonomi og understøtter årligt 100.000 arbejdspladser på tværs af restauranter, caféer, hoteller og barer. I 2023 udgjorde turisternes samlede økonomiske bidrag 160 milliarder kroner. Med Michelin-uddelingen i Danmark i 2025 og 2026 får dansk gastronomi og lokale råvarer en stærk fælles platform til at vise, hvordan landets kulinariske styrker kan begejstre både internationale gæster og danske madentusiaster.
Partnerskabet skaber en unik mulighed for at skubbe den danske gastronomiske styrke helt frem på den internationale madscene, med fokus på lokale madoplevelser, der styrker både lokalmiljøer og landets samlede gastronomiske profil.
Fakta
|

Den grønne kokkerejse
Den grønne kokkerejse er en flerårig indsats, hvor Landbrug & Fødevarer arbejder for at fremme brugen af grøntsager og planterige råvarer i professionelle køkkener. Med indsatsen bliver det tydeligt, hvordan grøntsager kan være en kilde til både innovation og kulinarisk nydelse.

Gastronomiske mærkedage
Ved du egentlig, hvornår det er fiskens, ostens eller kartoflens dag? Eller hvorfor er det helt ok at spise dessert til alle dagens måltider d. 14. oktober? Bliv klogere i oversigten her.

Økologi & madglæde
Gense oplæg og stemninger fra "best-practice" turen fra projektet Økologi & Madglæde. Turen gik til Aros og Aarhus Food Festival, med inspirations oplæg fra bl.a. Louise Brønnum.

Mere økologi i dit køkken?
En mesterkok og en madanmelder tager på road trip i øko-Danmark for at se, hvad økologien egentlig handler om. Følg Frederik Bille Brahe og Martin Kongstad.