Danmark vinder sølv ved Bocuse d'Or

Danmark cementerede endnu en gang sin position i den internationale gastronomiske elite ved dette års Bocuse d'Or finale i Lyon.

29.01.2025

I tæt konkurrence med de nordiske naboer og resten af verdens bedste kokke sikrede Danmark sig en velfortjent sølvmedalje. Guldmedaljen gik til Frankrig, mens Sverige kunne tage bronzemedaljen med hjem. Norge blev hædret med en specialpris for bedste tallerkenservering, hvilket understreger de nordiske landes stærke placering på den globale gastronomiske scene.

Bag Danmarks imponerende præstation står kokken Sebastian Holberg Svendsgaard og hans assistent Phillip Nilsen. Sammen leverede de et mesterligt håndværk og en sublim præsentation, der sikrede dem sølvmedaljen i en finale præget af intens konkurrence.

"Det er helt fantastisk – jeg er pavestolt!" udtaler Sebastian Holberg Svendsgaard, og fortsætter - Konkurrencen var virkelig hård i år, og der var mange dygtige kokke med, så derfor er jeg særlig stolt af, at vi fik så flot en placering. Men det fungerede også godt, da vi stod i køkkenet, og Phillip og jeg havde et super godt samarbejde."

En hyldest til nordisk gastronomi

Resultatet markerer endnu en triumf for den nordiske gastronomi, der år efter år formår at inspirere og imponere på verdensplan. For fødevarebranchen og madprofessionelle er dette ikke kun en fejring af talent, men også en anerkendelse af det høje niveau, som kendetegner de nordiske køkkener.

Bocuse d'Or, ofte omtalt som kokkenes verdensmesterskab, er en af de mest prestigefyldte konkurrencer inden for gastronomien. Finalen samler verdens førende kokke, som kæmper om guld, sølv og bronze gennem innovation, teknisk kunnen og enestående smagsoplevelser.

Danmarks præstation i Lyon er endnu et bevis på, at det danske køkken fortsætter med at sætte standarden højt – både herhjemme og internationalt.

Formand for Akademiet for Bocuse d’Or Danmark, Mette Gammicchia, understreger betydningen af resultatet: "Den flotte placering som Sebastian og teamet har fået, viser fortsat at Danmark klarer sig godt i gastronomiske øjne. Vi har gennem de seneste år oplevet et stort indtog af gastro-turister i Danmark i takt med den meget medieomtale som de danske kokke og restauranter får."

Det er 20. gang at Danmark deltager i konkurrencen og ikke mindre end 9. gang, at en dansk kok står på vinderpodiet.

Læs mere på Akademiet for Bocuse d'Or Danmarks hjemmeside.