ÅRETS RET MED FISK & SKALDYR

Den årlige fejring af dansk gastronomi får en ny konkurrence, når ’Årets ret med Fisk og Skaldyr’ skal kåres til White Guides lancering d. 29. november 2021. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau.

 

På trods af de mange lokale fiske- og skaldyrsarter, spiser danskerne for lidt fisk set i forhold til kostrådene og de officielle anbefalinger. Men der kan fremtrylles masser af smag med havets fristelser, og derfor lancerer Danmarks Fiskeriforening, Landbrug & Fødevarer og Partnerskabet for fisk og skaldyr nu en ny konkurrence, der skal vise, hvorfor fisk og skaldyr er noget af det ypperste, man kan servere.

Den nye Gastro-konkurrence får navnet ”Årets Ret med Fisk & Skaldyr”, og hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret med enten fisk eller skaldyr, der viser, hvad kategorien kan.

Seniorkonsulent, Kristian Grut, fra Landbrug & Fødevarer er prisansvarlig for Årets Ret med Fisk & Skaldyr:
”Danske fisk er en frisk kvalitetsråvare, der kan tilberedes i et utal af smagfulde sammensætninger. Med denne nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kreativitet med havets fristelser. Fisk og skaldyr er allerede en populær råvare blandt danske gastronomer, men ved at iscenesætte fisk og skaldyr på det højeste, gastronomiske niveau kan denne nye ærefulde pris skabe ringe i vandet, som vil kunne smages ude i resten af foodservice-landet”.

Konkurrencen har netop åbnet for indstillinger, og alle kan indstille deres bud på Årets Ret med Fisk & Skaldyr til nominering. Så kender du en kok, som har præsteret et mesterværk af en ret? Har du besøgt en restaurant med en uforlignelig fiskeret på kortet? Eller er du selv en haj til at formidle råvarer fra havet, så det pirrer alle sanser? Så indstil din kandidat nedenfor eller via linket her.

Konkurrencen løber af stablen d. 29. november 2021.

Der er bred enighed blandt topkokke om at danske fisk er fantastiske at arbejde med:
”Dansk fisk og skaldyr er i en klasse for sig. Det er et højkvalitetsprodukt, jeg til dagligt finder stor glæde i at arbejde med. Denne glæde og stolthed omkring det lokale erhverv og dets kvalitetsprodukter vil jeg gerne være med til at udbrede. Derfor bakker jeg op om Årets ret med Fisk. En kokke-konkurrence er for mig en unik mulighed for at skabe øget fokus på fisken som kategori og åbner op for spændende muligheder ude i køkkenerne”, udtaler Kenneth Toft Hansen, Bocuse d'Or guldvinder.