Om Årets ret med fisk og skaldyr
Årets ret med fisk og skaldyr fokuserer på brugen af gode og lokale råvarer samt den historiefortælling, der omkranser maden på tallerkenen. Vinderen af konkurrencen er den kok eller restaurant, der kan vise flotte håndværksmæssige teknikker og skabe velsmag med fisk og skaldyr, som centrum for retten.
Dansk fisk er en kvalitetsråvare, der kan tilberedes i et utal af smagfulde sammensætninger. I konkurrencen Årets ret med fisk & skaldyr får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kreativitet med havets fristelser. Fisk og skaldyr er allerede en populær råvare blandt danske gastronomer, men ved at iscenesætte fisk og skaldyr på det højeste, gastronomiske niveau kan det skabe ringe i vandet, som vil kunne smages ude i resten af foodservice-landet.
Herunder kan du læse mere om, hvad man som nomineret til Årets ret med fisk & skaldyr 2024 kan se frem til:
Udvælgelse af nominerede: Efter deadline for indstillinger til konkurrencen bliver alle retter gennemgået af et sammensat panel af fagprofessionelle, der udvælger de endelige nominerede til konkurrencen.
Juryen: Alle nominerede retter bliver bedømt af en jury, der består af professionelle madanmeldere, kokke og eksperter. Juryen kommer forbi de nomineredes egen restaurant og smager på de pågældende retter. Datoen for besøget samt tidspunktet på dagen bliver aftalt på forhånd. Juryen møder ikke uanmeldt op.
Filmhold: De nominerede kokke og restauranter kan se frem til, at der kommer et filmhold forbi og optager et mini-portræt med restauranten og retten i centrum. Portrættet skal skildre retten, kokken der har lavet retten og restauranten bag. Filmholdet kommer forbi samtidig med juryen. Filmen vil blive brugt her på hjemmesiden (se tidligere videoer af vindere og nominerede her på siden), og også blive brugt til eksponering af konkurrencen og din/jeres ret og restaurant i samarbejde med udvalgte medier.
Dato for besøg af filmhold og jury: Juryen og filmholdet kommer forbi restauranten i enten uge 40, 41 eller 42 alt afhængig af aftale.
Prisuddeling: Vinderen af konkurrencen bliver fundet til en fysisk prisuddeling til november i København.
Præmie: Vinderen af Årets Ret med Fisk & Skaldyr modtager, udover den fornemme titel, 25.000 kr. i præmie.
Årets ret med fisk og skaldyr arrangeres og afholdes af Landbrug & Fødevarer og er finansieret af Fiskeafgiftsfonden og Danmarks Fiskeriforening.
Du kan også gå ind og følge med på vores Instagram og Facebook sider.
Se hvordan prisuddelingen for Årets ret med fisk og skaldyr forløb.