2 hjerter af gris
salt og peber
fyld fx persille
10 g smør eller 2 tsk olie
1½ dl væske
evt. fløde
Tilberedningstid: Ca. 1¼ time
Tilberedningssvind: ca. 35 %
-
Rens hjerterne ved at fjerne blod og store blodårer.
-
Krydr med salt og peber.
-
Kom fyldet i hjerterne og luk med kødnåle.
-
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når hjerterne kommes i gryden.
-
Brun hjerterne på alle sider, 4- 5 minutter i alt.
-
Tilsæt væske.
-
Lad hjerterne stege under låg ved svag varme i 50-60 minutter til de er møre.
-
Vend evt. hjerterne et par gange under stegningen.
-
Skyen sies, tilsættes evt. fløde, jævnes og smages til.
-
Hjerterne skæres i skiver før servering.
Hjerter i strimler i gryde
500 g hjerter af gris i strimler 1 x 1 x ca. 5 cm
salt og peber
15 g smør eller 1 spsk olie
3 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter
Tilberedningssvind: Ca. 40 %
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommes i gryden.
-
Brun kødet i passende portioner på alle sider, ca. 2 minutter i alt.
-
Kom det brunede kød tilbage i gryden.
-
Tilsæt væske.
-
Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 15 minutter til kødet er mørt og gennemstegt.