Tilberedningssvind: Ca. 20 %
1 kg klump af gris
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 20 g smør eller 1 spsk olie
Tilberedningstid: Ca.1 ¾ time
-
Dup klumpen tør med køkkenrulle.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
-
Brun hurtigt klumpen på alle sider, 3-4 minutter i alt.
-
Læg kødet i et ovnfast fad eller i en bradepande, og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
-
Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 62 - 65 grader.
-
Stegetid: Ca.1 ½ time.
Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur
-
Brun klumpen og stil den i ovnen som beskrevet under klump i ovn.
-
Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 65 grader.
-
Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
-
Ved en ovntemperatur på 100 grader, stiger temperaturen i kødet ikke, efter det er taget ud af ovnen.