2 minutkoteletter, 2 cm tykke eller
2 minutkoteletter, 1 ½ cm tykke
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 20 %
-
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
-
Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
-
Skru ned til middel varme og steg dem færdige.
-
2 - 3 minutter på hver side, for 2 cm tykke koteletter. 2 - 2½ minut, hvis de ønskes rosa og 2½ - 3 minutter, hvis de ønskes netop gennemstegte.
-
2 minutter på hver side, for 1½ cm tykke koteletter.
Panerede minutkoteletter på pande
2 minutkoteletter, 2 cm tykke eller
2 minutkoteletter, 1½ cm tykke skiver
1 æg
¾-1 dl rasp
salt og peber
25 g smør
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 10 %
-
Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
-
På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
-
Vend koteletterne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
-
Brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side.
-
Skru ned til middel varme, og steg dem færdige.
-
Ca. 2 minutter på hver side, for 2 cm tykke koteletter, hvis de ønskes netop gennemstegte.
-
Ca. 1 ½ minut på hver side, for 1½ cm tykke koteletter, hvis de ønskes netop gennemstegte.