Tilberedningssvind: 40 - 45 %
500 g minuttern, 2 x 2 x 2 cm
salt og peber
20 g smør eller 1 spsk olie
2 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: 40 - 45 %
-
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm halvdelen af fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
-
Læg ternene i ét lag – ingen oven på hinanden.
-
Brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt.
-
Tag kødet op.
-
Varm den anden halvdel af fedtstoffet og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.
-
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt væske.
-
Skru ned til svag varme og lad kødet koge under låg 5 - 10 minutter, til ternene er møre.
Minuttern uden bruning
500 g minuttern 2 x 2 x 2 cm
salt og peber
3 dl bouillon
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: ca. 40 %
-
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
-
Krydr med salt og peber.
-
Bring bouillonen i kog i en gryde.
-
Kom ternene i bouillonen - kødet skal lige være dækket.
-
Når væsken koger, skrues ned på svag varme.
-
Læg låg på.
-
Kødet skal koge i 20 - 30 minutter, til det er mørt.