Tilberedningssvind: Ca. 35 %
1 - 2 kg nakkefilet
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 2 timer
-
Krydr nakkefileten med salt og peber.
-
Læg den i en bradepande og sæt den midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 180 grader, og lad nakkefileten stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.
-
Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 80 grader eller højere.
Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur
-
Kødet brunes først som beskrevet under nakkefilet i gryde.
-
Læg nakkefileten i en bradepande.
-
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
-
Stil stegen midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 125 grader og steg til centrumtemperaturen er 80 grader eller højere.
-
Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer eller en kødnål for at se om stegen er gennemstegt, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.