2 nakkekoteletter, 1½ cm tykke eller
2 nakkekoteletter, 2 cm tykke
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 35 %
-
Dup nakkekoteletterne tørre med køkkenrulle.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
-
Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side.
-
Skru ned til middel varme og steg dem færdige.
-
4 - 5 minutter på hver side, for 1½ cm tykke koteletter.
-
6 - 7 minutter på hver side, for 2 cm tykke koteletter til de er gennemstegte.
Panerede nakkekoteletter på pande
2 nakkekoteletter, 1½ cm tykke eller
2 nakkekoteletter, 2 cm tykke
1 æg
¾ - 1 dl rasp
salt og peber
25 g smør
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: Ca. 10 %
-
Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
-
På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
-
Vend nakkekoteletterne, først i ægget og dernæst i raspen.
-
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
-
Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side.
-
Skru ned til svag varme og steg dem færdige.
-
6 - 7 minutter på hver side, for 1½ cm tykke koteletter til de er gennemstegte.
-
8 - 9 minutter på hver side, for 2 cm tykke koteletter til de er gennemstegte