Tilberedningssvind: Ca. 35 %
Stegetiden for en nakkesteg på 1 kg og 3 kg er ens, da tykkelsen af kødet er den samme.
Flæskesteg af nakkekam
1-3 kg nakkesteg
1-3 spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 2¾ time
-
Rids forsigtigt sværen efter, hvis den ikke er ridset mindst ½ cm dybt. Det kan være svært, hvis stegen er snøret.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så vandret som muligt.
-
Sæt bradepanden med stegen nederst i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 2½ time til den er gennemstegt.
-
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader eller højere. Er sværen ikke helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur
-
Gør stegen klar som beskrevet ved flæskesteg af nakkekam.
-
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
-
Stil stegen nederst i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 100 – 125 grader.
-
Når centrumtemperaturen er 65 grader, skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 80 grader.
-
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
-
Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer eller en kødnål for at se, om stegen er gennemstegt, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.