Nyre
Udskæringen hører til indmaden
Nyrerne skæres over på den lange led.
Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.
De kan gnides med groft salt og skylles før brug.
Tilberedningssvind: Ca. 40 %
2 nyrer af gris salt og peber 15 g smør eller 1 spsk olie 1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle.
Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
Krydr med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden.
Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt.
Kom det brunede kød tilbage i gryden.
Tilsæt væske.
Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.
Energi (kJ)
412
Fedt (g)
3
Heraf mættede fedtsyrer (g)
1
Protein (g)
16
Kulhydrat (g)
1,7
Heraf sukkerarter (g)
0
Salt (g)
0,4