Tilberedningssvind: Ca. 35 %
1 - 1½ kg ribbenssteg af brystets kogestykke med ben
1 - 1½ spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
-
Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt dvs. helt vandret.
-
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt.
-
Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
-
Fjern ben og evt. brusk før kødet skæres i skiver.
Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur
1 - 1½ kg ribbenssteg af brystets kogestykke med ben
1 - 1½ spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
-
Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt dvs. helt vandret.
-
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 100 grader og steg kødet i 2 - 2½ time.
-
Skru ovnen op på 250 grader og steg til sværen er gylden og sprød, og kødet er gennemstegt.
-
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.