Ernærings- og sundhedsanprisninger på fisk og skaldyr
Hvad må du sige til dine kunder om kvaliteten af dine fisk og skaldyr? Bliv skarp på det her
Der er meget godt at sige om fisk og skaldyrs ernæringsmæssige kvaliteter. For at minimere forbrugervildledning er mulighederne for at anprise fødevareprodukter meget begrænsede og omfattet af europæisk lovgivning.
Vi tilbyder her en gennemgang af nogle muligheder for at ernærings- og sundhedsanprise fisk og skaldyr, der følger den gældende lovgivning. Vi har anvendt Fødevaredatabanken FRIDAs næringsstofdata til at udvælge relevante anprisninger. Nu er der let adgang til at se, hvordan de forskellige arter kan anprises direkte på pakken.
Ernærings- og sundhedsanprisninger - fisk og skaldyr
Det er producentens eget ansvar, at næringsstofindholdet i det pågældende produkt svarer til anprisningen. Anvendelse af ernærings- og sundhedsanprisninger må ikke give anledning til vildledning, eller at et givent produkt er bedre end et tilsvarende.
Læs mere om, hvordan man kan arbejde med ernærings- og sundhedsanprisning her Anprisninger på fødevarer
Alle anprisninger
Læs rapporten fra Rådet for sund mad og blive klogere på de grønne anprisninger - ernæring-, sundhed-, produktion- og oprindelsesanprisninger.
Læs mere om Alle anprisninger