Årets grønne kantinemenu 2026

Hvilken kantine har det, der skal til for at inspirere hele branchen og løbe med titlen som Danmarks bedste grønne kantinemenu i 2026?

Er I klar til at dyste om Årets grønne kantinemenu i 2026?

Kantiner over hele landet bliver grønnere - både fordi det er en gæstedrevet tendens, og fordi flere virksomheder efterspørger grønnere menuer som en naturlig del af fremtidens arbejdspladser.

Når de grønne menuer skal lykkes, handler det om meget mere end ingredienserne. Det kræver nemlig, at gæsterne vælger det til med lyst, og at maden både skaber fantastisk smag og begejstring på arbejdspladserne i hverdagen.

Derfor inviterer vi alle kantiner til at indstille sig selv, eller en samarbejdskantine, til Danmarks Grønneste Kantine cook-off. En ambitiøs, eventbaseret konkurrence i samarbejde med Foodexpo & Nordic Green chef, som afholdes på Foodexpo i Herning mandag d. 23. marts 2026. 

Obs: Konkurrencen er en selvstændig begivenhed, og er ikke en pointgivende del til Kantineprisen 2026.

Hvad skal I gøre?:

Drømme stort og vis vejen!
Forestil jer den perfekte grønne menu: Hvordan ser den ud? Hvilke smage, teknikker og råvarer får den til at skille sig ud?

Del jeres bud på Danmarks bedste grønne kantinemenu. Den behøver ikke at være en fast del af jeres daglige sortiment, men brug gerne retter og teknikker, I ved, skaber begejstring hos jeres gæster. 

Fortælle om jeres grønne initiativer:
Fortæl os, hvordan I arbejder med grønnere menuer i hverdagen. 

  • Hvilke initiativer har I allerede sat i gang?
  • Hvilke resultater eller erfaringer har I gjort jer?
  • Har i dokumentation, awards, strategier eller andet relevant materiale? Så del endelig! 

I behøver ikke være i mål med alt, men vis jeres ambition, retning og vision for det grønne.

Når I har læst konkurrencens regler, kan I tilmelde jer nederst på siden.

Vi glæder os til at se jeres indstillinger!

Konkurrencens rammer og regler

 

Når du indstiller:

 

  • Fokus: Lav en grøn og kreativ kantinemenu, der imponerer både gæster og dommere.
  • Det er ikke en veganer-konkurrence, men grøntsager skal være i centrum.
    Undgå kød på menuen. Animalske smagsgivere må bruges i begrænset omfang, men det er de grønne råvarer, der tæller.

 

Krav til serveringen på Foodexpo:

 

  • Én samlet frokostservering:
    Stil og indhold er op til jer - én tallerken, en bakke med flere elementer, en ret med tilbehør eller flere små serveringer.
    Kun jeres faglighed og fantasi sætter grænser.
  • Brug mindst 5 forskellige grøntsager, korn eller lignende. Råvarefokus er en del af bedømmelsen - tænk gerne lokalt og dansk, men der er ingen krav til oprindelse.
    I skal kunne argumentere for jeres valg.
  • Halvfabrikata og planteprodukter er tilladt.

Forbered gerne så meget som muligt hjemmefra, men:

    • Der skal være mindst 2 tilberedninger på scenen. 
    • Der skal være mindst 2 hjemmelavede elementer på serveringen.

Der skal i alt være:

    • 5 smagsserveringer til dommerpanelet
    • 1 skueservering til fotografering og videograf
    • Min. 100 mindre smagsprøver til tilskuere (smagsprøverne skal indeholde nogle, men ikke nødvendigvis alle elementer fra smagsserveringen

Lad fantasien sætte grænserne:

 

Med en visualisering: 

  • I må gerne vise serveringen med tegning, billeder, video, moodboard mm. Formatet er frit og kun fantasien sætter grænser!

Med det frie valg: 

  • I vælger helt selv leverandører, smage, temaer og sammensætninger

 

Du indstiller din ønskede kantine ved at udfylde tilmeldingsformularen herunder.

Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer

Kontakt:

Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice

Anders Nicolajsen

+45 5364 5853 andn@lf.dk