Grøn inspirationstur

Grøn inspirationstur er en del af Landbrug & Fødevarers flerårige indsats for at bringe kokke, beslutningstagere og planteproducenter tættere på både råvarer, gastronomiens potentialer og hinanden. Med et mål om at give fagfolk i foodservicebranchen nye smagsindtryk, stærke forbindelser og grøn faglighed, de kan tage med hjem i egne køkkener.

Grøn inspirationstur – med et strejf af Michelin

Den 10. juni 2025 inviterede vi 40 beslutningstagere fra HoReCa-segmentet med på en helt særlig grøn inspirationstur - som optakt til den prestigefyldte MICHELIN Guide Ceremony - uddeling for de nordiske lande, hvor Landbrug & Fødevarer er stolt partner. Turen gik fra København til Odsherred og bød på møder med nogle af landets mest visionære planteproducenter og gastronomiske frontløbere.

Dagen begyndte på ARK, Jason Renwicks grønne Michelin-restaurant, der sætter nye standarder for plantebaseret gastronomi. Her blev delt erfaringer om råvarekvalitet, konceptudvikling og potentialet i det grønne måltid. Herfter gik turen videre til producenter som bl.a. Stenbølsgård, Herslev Bryghus, Contempehrary og Funga Farm.

Som led i Landbrug & Fødevarers partnerskab med Michelin Guide Nordic Countries, lagde vi også vejen forbi Anneberg Kulturpark - stedet for dette års Michelin-uddeling. På restaurant MOTA gav stjernekok Claus Henriksen et unikt indblik i, hvordan storytelling, bæredygtighed og lokale råvarer udgør fundamentet for deres gastronomiske topniveau.

Dagen blev afsluttet hos Beyla, som også er en del af ARK Collection, med grønne serveringer i topklasse og fagligt netværk.

Denne grønne inspirationstur er en del af projektet Den grønne kokkerejse og viser, hvad der sker, når branchens dygtigste kokke, producenter og udviklere samles om råvarerne og giver grøn gastronomi den plads, den fortjener.

© Billeder og video: Landbrug & Fødevarer, Marketing Media 

Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer

Læs mere