Grønt masterclass

Grønt masterclass er et initiativ, hvor Landbrug & fødevarer ønsker at inspirere offentlige og private storkøkkener over hele foodservicesektoren til at arbejde med plantebaserede fødevarer og udforske det grønne madunivers.

Vi fokuserer på en grøn omstilling med smag, sanselighed og faglighed i højsædet. En masterclass for dig, der er nysgerrig på, hvordan man skaber grønne retter, som gæsterne ikke bare accepterer, men faktisk foretrækker.

Til Grønt masterclass handler det ikke om endnu en humusopskrift eller formaninger om at spise 100 gram bælgfrugter dagligt. Her bevæger vi os nemlig ud i et eksplorativ madunivers, hvor man bl.a. kan blive klogere på neurogastronomi, MUDA-organisering og praksisnære tilgange til smagsforstærkninger og grønt køkkenhåndværk. Alt dette med fokus på konkrete løsninger og teknikker, du kan gøre brug af i eget køkken. 

Folkene bag Grønt masterclass

Anders Nicolajsen: Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer.

Christian Bøjlund: Kok, madentreprenør og underviser i gastronomi med fokus på sensoriske og gastronomiske grundprincipper.

Rasmus Bredahl: Kok, forfatter og en del af Gejst teamet på Hotel og Restaurants skolen og sensorisk lærer.

Rasmus Lech Fischer: Kok, ejer af Gastronomisk Innovation og del af Gejst teamet på Hotel og Restaurant skolen, samt det grønne food lab.

Vi ved, at ingen gider de udkogte grøntsager eller kedelig råkost. Og vi mener, at en grøn omstilling ikke skal drives af løftede pegefingre eller kedelige dogmer, men af smag og begejstring. Vær med til at forstå hvad gæsterne craver, så vi sammen kan udvikle nye, overraskende og velsmagende retter, der både inspirerer dig og imponerer dine gæster. 

Grønt masterclass i København

Den 29. april 2025 dannede Brønnum Food Lab rammerne for årets første Grønne Masterclass. Her dykkede vi ned i den sensoriske tilgang; "De 5 T’er" og praktisk arbejde med upcyclede smagsgivere. Det var en dag fyldt med inspiration, smagsindtryk og fagligt løft. 

Grønt masterclass i Aarhus

Onsdag den 3. september afholder vi endnu en Grøn Masterclass - og denne gang i Aarhus. Husk at du kan følge med her på siden eller på @gastroevents_lf, hvis du vil sikre din plads til vores næste grønne masterclass.

Pladserne er begrænsede, men inspirationen og smagsoplevelserne fortsætter!

 

Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer