Grønt masterclass
Grønt masterclass er et initiativ, hvor Landbrug & fødevarer ønsker at inspirere offentlige og private storkøkkener over hele foodservicesektoren til at arbejde med planterige fødevarer og udforske det grønne madunivers.

Tilmeldingen til Grønt masterclass i Aarhus er nu åben!
Onsdag den 3. september afholder vi endnu en Grønt Masterclass - og denne gang i: MADHUSET LØFTEN, Bytorvet 11, 8541 Skødstrup, Aarhus, Danmark
Husk at du kan følge med her på siden eller på @gastroevents_lf, hvis du vil sikre din plads til vores næste grønne masterclass.
Pladserne er begrænsede, men inspirationen og smagsoplevelserne fortsætter!
Vi fokuserer på en grøn omstilling med smag, sanselighed og faglighed i højsædet. En masterclass for dig, der er nysgerrig på, hvordan man skaber grønne retter, som gæsterne ikke bare accepterer, men faktisk foretrækker.
Til Grønt masterclass handler det ikke om endnu en humusopskrift eller formaninger om at spise 100 gram bælgfrugter dagligt. Her bevæger vi os nemlig ud i et eksplorativ madunivers, hvor man bl.a. kan blive klogere på neurogastronomi, MUDA-organisering og praksisnære tilgange til smagsforstærkninger og grønt køkkenhåndværk. Alt dette med fokus på konkrete løsninger og teknikker, du kan gøre brug af i eget køkken.
Folkene bag Grønt masterclass
Anders Nicolajsen: Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer.
Christian Bøjlund: Kok, madentreprenør og underviser i gastronomi med fokus på sensoriske og gastronomiske grundprincipper.
Rasmus Bredahl: Kok, forfatter og en del af Gejst teamet på Hotel og Restaurants skolen og sensorisk lærer.
Rasmus Lech Fischer: Kok, ejer af Gastronomisk Innovation og del af Gejst teamet på Hotel og Restaurant skolen, samt det grønne food lab.
Vi ved, at ingen gider de udkogte grøntsager eller kedelig råkost. Og vi mener, at en grøn omstilling ikke skal drives af løftede pegefingre eller kedelige dogmer, men af smag og begejstring. Vær med til at forstå hvad gæsterne craver, så vi sammen kan udvikle nye, overraskende og velsmagende retter, der både inspirerer dig og imponerer dine gæster.
Grønt masterclass i København
Den 29. april 2025 dannede Brønnum Food Lab rammerne for årets første Grønne Masterclass. Her dykkede vi ned i den sensoriske tilgang; "De 5 T’er" og praktisk arbejde med upcyclede smagsgivere. Det var en dag fyldt med inspiration, smagsindtryk og fagligt løft.
Kontakt

Læs mere

Den grønne kokkerejse
Den grønne kokkerejse er en flerårig indsats, hvor Landbrug & Fødevarer arbejder for at fremme brugen af grøntsager og planterige råvarer i professionelle køkkener. Med indsatsen bliver det tydeligt, hvordan grøntsager kan være en kilde til både innovation og kulinarisk nydelse.

Grønt kokketræf
Vores grønne kokketræf faciliterer unikke samlingspunkter for kokke gennem særlige træf, hvor ambitiøse kokke med stærke grønne profiler skaber komplette plantebaserede menuer.

Grøn inspirationstur
Grøn inspirationstur er en del af Landbrug & Fødevarers flerårige indsats for at bringe kokke, beslutningstagere og planteproducenter tættere på både råvarer, gastronomiens potentialer og hinanden. Med et mål om at give fagfolk i foodservicebranchen nye smagsindtryk, stærke forbindelser og grøn faglighed, de kan tage med hjem i egne køkkener.
Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer