Grønt masterclass

Grønt masterclass er et initiativ, hvor Landbrug & fødevarer ønsker at inspirere offentlige og private storkøkkener over hele foodservicesektoren til at arbejde med planterige fødevarer og udforske det grønne madunivers.

Vi fokuserer på en grøn omstilling med smag, sanselighed og faglighed i højsædet. En masterclass for dig, der er nysgerrig på, hvordan man skaber grønne retter, som gæsterne ikke bare accepterer, men faktisk foretrækker.

Til Grønt masterclass handler det ikke om endnu en humusopskrift eller formaninger om at spise 100 gram bælgfrugter dagligt. Her bevæger vi os nemlig ud i et eksplorativ madunivers, hvor man bl.a. kan blive klogere på neurogastronomi, MUDA-organisering og praksisnære tilgange til smagsforstærkninger og grønt køkkenhåndværk. Alt dette med fokus på konkrete løsninger og teknikker, du kan gøre brug af i eget køkken. 

Folkene bag Grønt masterclass

Anders Nicolajsen: Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer.

Christian Bøjlund: Kok, madentreprenør og underviser i gastronomi med fokus på sensoriske og gastronomiske grundprincipper.

Rasmus Bredahl: Kok, forfatter og en del af Gejst teamet på Hotel og Restaurants skolen og sensorisk lærer.

Rasmus Lech Fischer: Kok, ejer af Gastronomisk Innovation og del af Gejst teamet på Hotel og Restaurant skolen, samt det grønne food lab.

Vi ved, at ingen gider de udkogte grøntsager eller kedelig råkost. Og vi mener, at en grøn omstilling ikke skal drives af løftede pegefingre eller kedelige dogmer, men af smag og begejstring. Vær med til at forstå hvad gæsterne craver, så vi sammen kan udvikle nye, overraskende og velsmagende retter, der både inspirerer dig og imponerer dine gæster. 

Grønt masterclass i 2025

I 2025 inviterede vi til to unikke masterclasses. Først i Brønnum Food Lab i København den 29. april og siden i Madhuset Løgten i Skødstrup ved Aarhus den 3. september.

Begge steder mødtes deltagere fra hele fødevarebranchen til en dag, hvor det grønne var i centrum. Gennem arbejdet med de 5 T’er, upcyclede smagsgivere og praktiske øvelser blev deltagerne udfordret til at smage, tænke og skabe på nye måder. Neurogastronomi og begrebet muda satte yderligere perspektiver på, hvordan vi fremadrettet kan arbejde mere kreativt og bæredygtigt med vores planterige råvarer.

Fælles for dagene var det koncentrerede fokus på smag, bæredygtighed og nysgerrighed, hvor deltagerne gik hjem med både fornyet inspiration, konkrete metoder til at styrke deres faglige praksis og et stærkere netværk inden for et voksende grønt madunivers.

2026 bliver endnu grønnere!

Vi kan allerede nu løfte sløret for, at vi i 2026 afholder fire(!) Grønt masterclasses landet over. Som altid er pladserne begrænsede, men inspirationen og smagsoplevelserne fortsætter!

Husk at følge med her på siden eller på @gastroevents_lf, hvis du vil sikre din plads til vores næste grønne masterclass.

Kontakt

Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice

Anders Nicolajsen

+45 5364 5853 andn@lf.dk

Læs mere

Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer