Økologi på uddannelser
Hvad ville du gøre, hvis du bestemte over råvarerne?
Skal man koge de økologiske uddannelsesprojekter ned til én sætning, vil det være følgende: Uddannelsesprojekter der bringer økologien på skoleskemaet.
Uddannelsesprojekterne er fordelt på tre forskellige projekter, der alle giver elever og studerende på fødevarer- og ernæringsuddannelser, samt landbrugsskoler, muligheden for at opleve det bedste økologien har at byde på, ved at invitere de studerende ud i de økologiske køkkener, butikker og marker. Derudover kan vi for andet år i træk præsentere en økologitur til faglærerne.
Hvorfor er de økologiske uddannelsesprojekter vigtige?
De studerende er fremtidens fødevareprofessionelle, og det er dem, der kommer til at få indflydelse på, hvilke råvarer der skal bruges i den offentlige bespisning og mange forbrugeres hjem. Ved at få økologien i egne hænder og samtidig opleve, hvordan landets dygtigste fødevareprofessionelle arbejder i praksis, tror vi på, at de studerende bliver rustet til selv at kunne træffe beslutninger som en del af næste generations fødevareprofessionelle og derfor er projekterne vigtige.
I år har vi udvidet udbuddet af økologiske uddannelsesprojekter for studerende, som du kan læse mere om på denne side. Fælles for projekterne er, at de alle sætter økologien på dagsordenen og gratis for elever og studerende at deltage i:
-
Future Generation Økologi
-
Fra Greb til Gaffel
-
Alumnedag
-
Økologitur til Faglærerne
Følg med på vores sociale medier og se, hvordan de økologiske projekter tidligere har foregået:
Økologi på Uddannelser i Kokken & Gæsten
Til vores Alumnenetværksdag i Aarhus fik vi besøg af Frederik Puch, der inviterede nogle af vores dygtige alumner med på to spændende episoder af hans podcast, Kokken & Gæsten. Et tiltag, som skal medvirke til at oplyse og videregive vigtig viden til den nye generation og de garvede.
Episoderne har fokus på, hvordan vi kan støtte hinanden, udforske potentialet i økologi, og diskutere uddannelsernes rolle.