Revelsben i skiver

Revelsben i skiver

Revelsben er en udskæring fra brystet med meget fedt, bindevæv og ben, som kræver længere tilberedning for at blive mør. Til gengæld får du saftigt, og meget velsmagende kød. Revelsben kan lidt det samme som ribben, men der er mere kød og fedt. Kog dine revelsben i saltet vand med lidt urter, lad dem køle i lagen, mariner dem natten over og giv dem en hurtig tur på grillen.


Skærevejledning

Helt revelsben: Sværen fjernes.

Fedtet ridses i rudemønster.

Revelsben i skiver: Helt revelsben deles i skiver med 1 ben på hver.

Revelsben i skiver er det samme som spareribs, og skæres af brystets stegestykke med 1 ben i hvert stykke. 

 

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: 40 - 50 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn  

Revelsben i skiver i ovn: 

8 - 12 revelsben i skiver 
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 1¾ time 

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Læg skiverne på risten. 
• Sæt bradepanden med rist øverst i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader og steg skiverne i ca. 1 time. 
• Tag bradepanden ud af ovnen og vend skiverne. 
• Sæt bradepanden i ovnen igen og steg yderligere ca. 40 minutter. I alt ca. 1 time og 40 minutter til skiverne er gyldne, og sprøde og kødet let slipper benene. 

 

 

Tilberedningssvind: 40-50%
Grundtilberedningsanvisning på grill

Revelsben i skiver/helt revelsben uden svær:

Kog først revelsben i ca. ½ time. Krydr med salt, peber og evt. krydderurter. Herefter grilles de 3 - 4 min. på hver side, i alt ca. 7 min. Rå revelsben kan grilles ved indirekte varme til de er møre, dvs. kødet løsner sig fra benet.

 

Tilberedningssvind: 40 - 50 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

4 - 6 revelsben i skiver  
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 1¼ time 

• Dup revelsbenene tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm en stegegryde op ved god varme. 
• Brun skiverne med fedtsiden nedad først og derefter på alle sider 15 minutter i alt. 
• Skru ned til svag varme og læg låg på. 
• Steg kødet i ca. 30 minutter. 
• Vend og steg i endnu ca. 30 minutter på hver side, til kødet er mørt og let slipper benet. 
• Hvis skiverne ikke er tilstrækkelig brune, kan de brunes ved jævn varme. 
• Vend skiverne hyppigt for at undgå brankning.