Bryst i skiver
Bryst i skiver kan være skåret af hele brystet. Stegt bryst i skiver kan bruges i salater, som den sprøde topping på supper, som fyld i madbrød og helt klassisk med kartofler og persillesovs.
Skærevejledning
Bryst af gris i skiver skæres af stege - og kogestykke samt slag med svær uden ben og brusk. Skæres i lige tykke skiver, 0,7- 1,4 cm tykke. De fleste er på ca. 1 cm.
Anprisninger
Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.
Hent Excel-ark med anprisninger
Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning på pande
Bryst, stege-, kogestykke eller slag i skiver, 1 cm tykke
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 35 minutter på pande og ca. 55 minutter i ovn.
Stegesvind: Stegestykke: ca. 70 %
Stegesvind: Kogestykke: ca. 65 %
• Krydr kødet med salt og peber.
• Varm panden op ved god varme.
• Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side.
• Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½ og 1 cm tykke skiver.
• Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Paneret flæsk på pande
4 - 6 skiver bryst, kogestykke eller slag, 1 cm tykke
1 æg
¾ - 1 dl rasp
salt og peber
25 g smør
Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Stegesvind: ca. 10 %
• Slå ægget ud på en tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
• På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
• Vend skiverne, først i ægget og dernæst i raspen.
• Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
• Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side.
• Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.
Grundtilberedningsanvisning i ovn
- Læg skiverne på risten i en bradepande.
- Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde.
- Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.