Sauté-skiver af gris

Sauté-skive

Sauté-skiver skæres af filet royal, og er det magreste kød fra grisen. Sauté-skiver er skåret meget tynde, og de bliver mere møre og saftige og stegesvindet mindre, hvis du gourmetsalter, og tilbereder dem lynhurtigt på en hed pande.


Skærevejledning

Sauté-skiver skæres af Filet Royal.

Filet royal skæres af kam uden mørbradklods, uden støttemuskel og helt afpudset for ben, svær, fedt, sener og hinder.

Herefter fraskæres 7 cm fra mørbradenden og op til mellem 8. og 9. ribben ved nakkeenden.

Hele stykket har samme tykkelse. 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 20 %

Grundtilberedningsanvisning på pande

Ca. 250 g sauté skiver af Filet Royal, ½ cm tykke 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg – dog mindst ½ spsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 10 minutter 

• Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Lad olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme og læg skiverne på panden. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Så snart alle skiverne er lagt på, vendes de straks. 
• Så snart alle er vendt, tages de op på en tallerken. 

 
Tilberedningssvind: Ca. 20 %

Grundtilberedningsanvisning på grill                                         

Dup sauté-skiverne tørre. Krydr med salt og peber og evt. krydderurter. Sauté-skiver grilles ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side.