Kæbe af gris

Kæbe

Kæben har oplevet en renæssance det sidste årti, og det er ikke uden grund. Kæben er et fantastisk smagfuldt stykke kød, som er fuld af bindevæv, og kræver lang tilberedning for at blive mørt. Kæber braiseret i øl, most eller vin med lidt urter giver dejligt smagfuldt kød og en god kraftig bouillon, der kan anvendes til sauce.


Skærevejledning

Kæber skæres af hovedet og afpudses for fedt og sener. 

Tilberedning

Tilberedningssvind: 40-45 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time

8 - 10 kæber 
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
1 - 3 dl væske 

• Dup kæberne tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommes i gryden. 
• Brun kødet i passende portioner på alle sider, 3 - 4 minutter i alt. 
• Kom de brunede kæber tilbage i gryden. 
• Tilsæt væske, så det dækker kødet ½ - ¾. 
• Kødet afgiver væske under stegningen, så kødet vil hurtigt være dækket af væske. 
• Lad kæberne stege under låg ved svag varme i 1¼ - 1½ time til kødet er mørt.