Nyre

Nyre


Skærevejledning

Nyrerne skæres over på den lange led.

Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.

De kan gnides med groft salt og skylles før brug.

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 40 %

Grundtilberedningsanvisning af nyrer af tern i gryde 

2 nyrer af gris 
salt og peber 
15 g smør eller 1 spsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 

• Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle. 
• Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden. 
• Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt. 
• Kom det brunede kød tilbage i gryden. 
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.