Nyre

Nyre


Skærevejledning

Nyrerne skæres over på den lange led.

Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.

De kan gnides med groft salt og skylles før brug.

 

Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 40 %

Grundtilberedningsanvisning af nyrer af tern i gryde 

2 nyrer af gris 
salt og peber 
15 g smør eller 1 spsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 

• Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle. 
• Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden. 
• Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt. 
• Kom det brunede kød tilbage i gryden. 
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.