Forloren mørbrad

Forloren mørbrad

Forloren mørbrad laves af nakkefilet som flækkes og snørers til en lang smal steg. Fedtmarmoreringen i nakkefilet giver kødet smag og saftighed ved længere tilberedninger. Tilbered med urter og/eller masser af varme krydderier.


Skærevejledning

Forloren mørbrad skæres af nakkefilet.

Det er mest almindelig med små stege med ca. 6 cm i diameter og ca. 15 cm lange.

Forloren mørbrad kan være en lille rullesteg, hvor nakkefilet er skåret vandret igennem på langs i 1-1½ cm´s tykkelse, som derefter rulles fx med persille til små ruller.

Forloren mørbrad kan også være skåret af en nakkefilet delt i tre på langs. Eller nakkefileten skæres igennem på langs – først igennem vandret derefter lodret - til fire stykker på tykkelse med en mørbrad.

De nævnte typer forloren mørbrad snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.  

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 30 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 3 minutter i alt.
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. 
• Vend og steg endnu ca. 25 minutter, ca. 45 minutter i alt, til kødet er gennemstegt.
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.  

 

 

Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g 
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Læg kødet i et ovnfast fad. 
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader, og lad kødet stå i 45- 50 minutter, til det er gennemstegt. 
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften , der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.