Forloren mørbrad
Forloren mørbrad laves af nakkefilet som flækkes og snørers til en lang smal steg. Fedtmarmoreringen i nakkefilet giver kødet smag og saftighed ved længere tilberedninger. Tilbered med urter og/eller masser af varme krydderier.
Skærevejledning
Forloren mørbrad skæres af nakkefilet.
Det er mest almindelig med små stege med ca. 6 cm i diameter og ca. 15 cm lange.
Forloren mørbrad kan være en lille rullesteg, hvor nakkefilet er skåret vandret igennem på langs i 1-1½ cm´s tykkelse, som derefter rulles fx med persille til små ruller.
Forloren mørbrad kan også være skåret af en nakkefilet delt i tre på langs. Eller nakkefileten skæres igennem på langs – først igennem vandret derefter lodret - til fire stykker på tykkelse med en mørbrad.
De nævnte typer forloren mørbrad snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.
Tilberedning

Grundtilberedningsanvisning i gryde
1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g
salt og peber
10 g smør eller 2 tsk olie
1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 50 minutter
• Dup kødet tørt med køkkenrulle.
• Krydr med salt og peber.
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
• Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 3 minutter i alt.
• Tilsæt væske.
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
• Vend og steg endnu ca. 25 minutter, ca. 45 minutter i alt, til kødet er gennemstegt.
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.

Grundtilberedningsanvisning i ovn
1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 50 minutter
• Krydr kødet med salt og peber.
• Læg kødet i et ovnfast fad.
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
• Tænd ovnen på 180 grader, og lad kødet stå i 45- 50 minutter, til det er gennemstegt.
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften , der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.