Rullesteg af nakke

Rullesteg af nakkefilet

Rullesteg laves typisk af slag, men det er også muligt at lave lækker og mør rullesteg af bov og nakke. Du har uanede muligheder for at sætte smag på din rullesteg med fx krydderurter, tørret frugt og citrus. Ønsker du den sprøde smag af gris, så tilbered din rullesteg i ovnen. Rullesteg kan også tilberedes i gryde, hvor urter og øl giver en dejlig bouillon.


Skærevejledning

Rullesteg af nakkefilet laves af nakkefileten, som flækkes.

Kødet er skåret til en firkant og bør så vidt muligt være lige tykt over hele stykket.

Kødet fyldes, rulles og snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.  

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 35 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

1 rullesteg af nakkefilet, ca. 1000 g
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time

• Dup rullestegen tør med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun hurtigt kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt og tilsæt væske. 
• Lad rullestegen stege under låg ved svag varme i ca. ½ time. 
• Vend og steg endnu ca. ½ time, 1-1½ time i alt, til stegen er mør og gennemstegt.

 
Tilberedningssvind: Ca. 35 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn 

1 rullesteg af nakkefilet, ca. 1000 g 
salt og peber 
evt. 1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Læg rullestegen i et ovnfast fad eller evt. en sandkage-/brød form og tilsæt evt. væske. 
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader, og lad stegen stå i 1-1½ time til den er mør og gennemstegt.