Inderlår af gris

Inderlår

Inderlår er en mager og reel udskæring af skinken, der bliver tør, hvis den steges for meget. Den bedste spiseoplevelse fås, når steg af inderlår er svagt rosa i midten ved servering. Inderlår skæres også til schnitzler eller luksus minuttern og -strimler. Strimlerne er især gode til lynhurtige wokretter, hvor du kan sætte masser af farve på retterne med forskellige sprøde grøntsager. Rester fra steg af inderlår er velegnet til skivet pålæg.


Skærevejledning

Inderlåret skæres af skinken ved at sværen ved lysken løsnes.

Der skæres ind fra anden hinde fra inderlåret, og hinden følges langs klumpen.

Hinderne mellem inderlåret og klumpen blottes.

Der skæres ned til rørbenet så tæt på benet som muligt.

Inderlåret løsnes ved nøglebenet, og der skæres så tæt på nøglebenet som muligt.

Hinden mellem yderlår og inderlår følges, til inderlåret er skåret af.

Den ureelle muskel på inderlåret fjernes ved at skære langs senen på siden af inderlåret ned til hinden mellem kappen og inderlåret.

Hinden følges og kappen skæres af.

Inderlåret afpudses for fedt, sener og hinder. 

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 20 - 25 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

1,2 - 1,4 kg inderlår 
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 1 time

• Dup inderlåret tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun inderlåret på alle sider, 2 - 3 minutter i alt og tilsæt væske.
• Lad kødet stege under låg ved svag varme ca. 25 minutter. 
• Vend og steg endnu ca. 25 minutter. 
• Samlet stegetid efter bruning er ca. 50 minutter. 
• Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 62 - 65 grader.

Tilberedningssvind: 15 - 20 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn 

1,2 - 1,4 kg inderlår 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 20 g smør eller 1 spsk olie

Tilberedningstid: Ca.1 ¼ time 

• Dup inderlåret tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun hurtigt inderlåret på alle sider, 2 - 3 minutter i alt. 
• Læg kødet i et ovnfast fad eller i en bradepande, og stik et stegetermometer ind midt i kødet. 
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 62 - 65 grader. 
• Stegetid: 1 - 1 ¼ time. 

Grundtilberedninganvisning i ovn ved lav temperatur 

• Brun inderlåret og stil det i ovnen som beskrevet under inderlår i ovn. 
• Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 65 grader. 
• Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
• Ved en ovntemperatur på 100 grader, stiger temperaturen i kødet ikke, efter det er taget ud af ovnen. 

 

 


 

Tilberedningssvind: Ca. 15-20%

Grundtilberedningsanvisning på grill 

Inderlår kan grilles ved indirekte varme. Brug stegetermometer og steg til centrumtemp. er 62 - 65°C.