Minutstrimler af gris

Minutstrimler

Minutstrimler (skinkestrimler) skæres oftest af klump og yderlår fra skinken. Strimlerne kan anvendes i rigtig mange gryde- og wokretter, og indgår fint i specielt asiatiske opskrifter, hvor du kan tilsætte mange farver og smag via sprøde grøntsager, krydderurter og saucer. Det er magert kød, som bliver mere mørt og saftigt og stegesvindet mindre, hvis du gourmetsalter det inden det steges.


Skærevejledning

Minutstrimler er hovedsageligt skåret af yderlår og klump. Næringsstofindhold er her på siden baseret på 50 % yderlår og 50 % klump.

Strimler af inderlår kan også købes. Det vil fremgå af etiketten, og prisen er højere.

Strimler skæres hovedsageligt i størrelsen 1 x 1 x ca. 5 cm. 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 30 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

200 - 250 g minutstrimler, 1 x 1 x ca. 5 cm 
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: 5 -10 minutter 

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme- smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal ”sige” lyde, når kødet lægges på panden. 
• Læg strimlerne på panden i ét lag – ingen oven på hinanden. 
• Lad kødet blive brunt, før det vendes. 
• Vend kødet på alle sider – samlet stegetid ca. 4 minutter. 
• Tag den tykkeste strimmel op, skær den igennem. Den skal være svagt rosa eller netop gennemstegt.