Minuttern af gris

Minuttern

Minuttern skæres oftest af klump og yderlår fra skinken. Tern kan anvendes i rigtig mange gryderetter, og indgår fint i specielt asiatiske opskrifter. Det er magert kød, som ikke må tilberedes for meget, så bliver det tørt. Kødet bliver mere mørt og saftigt og stegesvindet mindre, hvis du gourmetsalter. Med minuttern får du den bedste smagsoplevelse, hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.


Skærevejledning

Minuttern er hovedsageligt skåret af yderlår og klump. Næringsstofindhold er her på siden baseret på 50 % yderlår og 50 % klump.

Tern af inderlår kan også købes. Det vil fremgå af etiketten, og prisen er højere.  

Tern skæres hovedsageligt i størrelsen 2 x 2 x 2 cm.

Tern kan også skæres af bovklump og nakkefilet, og her er tilberedningstiden længere. 

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: 40 - 45 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde

500 g minuttern, 2 x 2 x 2 cm
salt og peber 
20 g smør eller 1 spsk olie 
2 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter 
Stegesvind: 40 - 45 %

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm halvdelen af fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Læg ternene i ét lag – ingen oven på hinanden. 
• Brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. 
• Tag kødet op. 
• Varm den anden halvdel af fedtstoffet og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. 
• Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt væske. 
• Skru ned til svag varme og lad kødet koge under låg 5 - 10 minutter, til ternene er møre. 

Minuttern uden bruning 

500 g minuttern 2 x 2 x 2 cm 
salt og peber 
3 dl bouillon 

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter 
Stegesvind: ca. 40 %

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Bring bouillonen i kog i en gryde. 
• Kom ternene i bouillonen - kødet skal lige være dækket. 
• Når væsken koger, skrues ned på svag varme. 
• Læg låg på. 
• Kødet skal koge i 20 - 30 minutter, til det er mørt.

 

Grundtilberedningsanvisning på grill

  • Krydr med salt, peber og evt. krydderurter.
  • Gril spyd med minuttern, 2 x 2 x 2 cm ca. 2 - 3 min. på hver side, ca. 10 min. i alt på en god varm grill.