Okse- og kalvekød i køkkenet
Okse- og kalvekød spiller, især i hakket form, en hovedrolle i mange aftensmåltider.
Vi har samlet facts om spisekvalitet, tilberedning og opskrifter med okse- og kalvekød. Alt sammen noget du kan anvende i dit arbejde og i dialogen med dine kunder. Du finder også en simpel guide, som du kan give videre til dine kunder, når du skal vejlede dem til at stege bøffen helt perfekt. Og så kan du blive opdateret på danskernes forbrug af okse- og kalvekød.
Slagtere er kødets håndværkere. Kender du din bedste slagter?
Danskernes forbrug af kød
Oksekød kommer jævnligt i danskernes indkøbskurve – især i hakket form.
De nyeste tal viser, at danskerne det seneste år har konsumeret 23,2 kg kød pr. person. Danskernes kødforbrug er domineret af fjerkræ, som der er konsumeret 8,5 kg (udgør 36,7 % af det totale kødforbrug). Kalvekød er en mere sjælden gæst på danskernes spiseborde.
”Andet kød” dækker over slagterpakker, indmad og storkøb. Tallene afspejler køb af kød i private husholdninger, og dermed ikke hvad der købes af restauranter og institutioner. Men som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at husstandenes indberettede tal udgør ca. 80% af det reelle samlede indkøb.
%-fordeing af konsumeret kød pr. person (Landbrug & Fødevarer - Management Brief Q1 2020)