Mejeri og æg
Vi har samlet fakta om smagsoplevelser, tilberedning og opskrifter med mejeriprodukter og æg. Få indsigt i produktionen af mælk, ost og deres rolle i gastronomien.


Mejeri, æg & gastronomi
På denne side kan du læse meget mere om hvordan mejeriprodukter, og æg anvendes i gastronomien. Siderne er særligt for dig, der arbejder professionelt med æg, og vil vide mere om f.eks. æggets anatomi. Du kan også finde pjecen om æggets egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Æg - produktionsformer og forskelle
Vidste du, at det tager 24-26 timer at danne et æg? Og at en høne i gennemsnit lægger 310 æg på et år? Der produceres æg efter fire forskellige produktionsformer: bur, skrab, friland og økologi. Dyk ned i, hvordan ægproduktionen foregår og bliv klogere på forskellene nedenfor, så du er klædt på til at informere dine kunder og gæster.

Æg - en stjerne i de professionelle køkkener
Af foodservice-konsulent Trine Møller Christensen, Landbrug & Fødevarer

Mejeriprisen
Mejeriprisen hylder mejeriafdelingerne i de butikskæder i dagligvarehandlen, der gør det ekstra godt og inspirerer til den gode madoplevelse, og som mestrer at sætte producenter og produkt i fokus.