Nyheder om mejeri og æg

Æg: What’s not to like?

Fra kolesterol-synder til superfood. Det er noget af en rejse ægget har været på. I en ny analyse tager vi med danskerne på indkøbstur og vender også blikket mod forbruget i fremtiden.

Danmarks produktion af mælk stagnerede i 2019

For første gang siden 2011 er den danske mælkeindvejning ikke steget, viser nye tal fra Mejeriforeningen. Sidste år blev der produceret 5,615 mia. kg – nøjagtig det samme som i 2018.

Hvad smager osten af?

Det kan Landbrug & Fødevarers nye ostesmagshjul hjælpe dig med at svare på. Dyk ned i de mange smagsnuancer, så du kan agere oste-sommelier for dine kunder og gæster.

Osteakademi for kantineledere

Landbrug & Fødevarer inviterede i dag til Osteakademi, der skal inspirere nye måder at servere ost på i storkøkkener.

Ostefestival omdannede Kødbyen til ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang.

Highlights til dig

2019 ligger foran os, og vi glæder os til at præsentere et år med events og indsatser til dig, der arbejder professionelt med mad.

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost!

Det mageløse æg

Danske Æg er noget så stolte af at lancere en lille bog om en storslået fødevare. I bogen har vi samlet viden til dig om egenskaber og anvendelsesmuligheder – alt det, der gør æg til noget helt særligt.

Kapløbet

Det er en vigtig tid for osten. Det er nemlig nu, at der kæmpes om en fast plads på kundernes tallerkener. Kirsten Poulsen fra Firstmove tager et alvorsord med osten og peger på potentialet.

Danskernes favorit-ost er laktosefri

Nye undersøgelser slår fast, at Danbo og andre gule skæreoste er laktosefri, og det har mejerierne netop fået lov til at skrive på emballagen.

Sol over Gudhjem: Michelin-kokkes mystiske ingrediens er ost

Kongerigets fineste forret baseret på lækre, lokale råvarer og tilberedt af nationens største Michelin-kokke behøver hverken at have jomfruhummer eller fjordrejer i centrum.

Fagsymposium tog temperaturen på den danske ostekultur i 2018

Onsdag den 6. juni var godt 50 madskribenter og ostefagfolk samlet på restauranten BRUS i København til symposium om den seneste udvikling af ostekulturen i Danmark.

Det hvide guld

Livsstilen har løsrevet sig fra hjemmet, men mælken er ikke fulgt med. Kirsten Poulsen fra Firstmove tager temperaturen på kategorien og efterlyser mælken ved convenience-varerne.

Medaljeregn over dansk ost og smør

Verdens bedste smør kommer fra Danmark. Det står klart efter afholdelsen af VM i USA, hvor danske mejeriprodukter indkasserede i alt 10 medaljer.

FAQ om malkekøer på græs

Hvilke malkekøer kommer på græs? Har køer på græs det bedre? Og hvorfor går alle danske køer ikke frit omkring på markerne? Få svar på dine spørgsmål om græssende malkekøer.

Køer på græs – kan det smages i mælken?

Græssende malkekvæg kan opleves som god dyrevelfærd af forbrugerne, men giver det også bedre mælk? Kan man smage forskel på mælk fra køer i stald og køer, der har været på græs i sommerhalvåret?

Oplev dyrene

Hele året rundt er der rig mulighed for at møde dyrene hos de danske landmænd. Følg vores guide, og find et sted nær dig, hvor du kan se, hvordan dyrene har det.

Tendens: Osteinteresse på fremmarch

Ost trender blandt danskerne. Ny ostekæde åbner op for endnu mere oste-nørderi - og tilbyder abonnementsordning på ost.

Ny forskning trækker ost ud af skammekrogen

Fede mejeriprodukter er sundere, end man hidtil har antaget, og især ost er en del bedre end sit rygte. Det viser ny forskning.

Fede oste er langt sundere end deres rygte

Fuldfede oste med masser af mættet fedt burde alt andet lige have en negativ effekt på sundheden. Men sådan hænger det ikke sammen, lyder konklusionen fra en gruppe forskere, der har set på samspillet mellem næringsstofferne i udvalgte fødevarer

Mælken fejres over hele verden

Torsdag den 1. juni er Mælkens Dag, og folk over hele kloden opfordres til at ’Raise a glass’ (’skål for mælken’). Herhjemme benytter Mejeriforeningen dagen til at få de unge i tale.

Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.

Æg er lig med sundhed, mener flere og flere danskere

Hvad tænker dine kunder om æg? Og hvad er status på kolesterolmyten? Ny undersøgelse tager temperaturen på danskernes holdning til æg - og afslører, at sundhed, hurtighed og nemhed er buzzwords.

En ost er jo meget mere end bare "mild" eller "stærk"

Ost er en meget nuanceret fødevare, der kan indeholde over 600 forskellige smagsstoffer, fortæller sensoriker Lisbeth Ankersen. Hun har kortlagt smagen af danske, irske og franske oste og håber, at det kan inspirere folk til at gå på opdagelse i det enorme smagsunivers.

Danske æg og kyllinger er nu fri for salmonella

Du kan trygt vejlede dine kunder til at spise dansk kylling og danske æg – også uden at opvarme æggene. Her har antallet af salmonellainfektioner nemlig aldrig været lavere og er nu stort set udryddet.

Britisk ost vinder international mejeridyst

En lagret cheddar sikrede det britiske Arla-mejeri Taw Valley Creamery sejren i ostekategorien under International FOOD Contest 2016. Det er andet år i træk, at mejeriet vinder.

Æggeindkøb er præget af vaner og værdier

Det er langt fra tilfældigt, hvilke æg forbrugerne lægger i kurven. Pris og kvantitet er oftere indkøbsdrivere for 18-29-årige, mens 30-40-årige prioriterer økologi og dyrevelfærd, viser ny undersøgelse.

Ny kampagne: Jeg Elsker Æg

Knap 15 % af danskerne forbinder æg som en god kilde til vitaminer og mineraler. Ny kampagne sætter fokus på ægget som naturens vitaminpille.

Mælk er for livet

En ny kampagne fokuserer på mælk som en naturlig og sund drik for mennesker gennem hele livet.

Arla lancerer gastronomisk mejeriserie

Den nye økologiske mejeriserie Essens består af seks mejeriprodukter, hvor der er lagt vægt på smagsoplevelsen.

Endrup mejeri indleder samarbejde med COOP

Fra slutningen af september skal det lille Andelsmejeri Endrup levere oste og syrnede produkter til Danmarks største detailvirksomhed.

Danskerne vil have Ø-mærket mælk og ost

Økologi er det vigtigste valgkriterium for forbrugerne, når de shopper i mejeri-afdelingen. Pris og friskhed følger efter, viser ny analyse.

Mælken skal være dansk

Mælk kommer ind på en førsteplads, når danskere skal vælge, hvilke varer der være produceret i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Nielsen.

Fuldstændig fejlcastet

Havde det ikke været for Thylejren, var Thise Mejeri efter alt at dømme gået glip af sin markante salgschef Mogens Poulsen.

En på skallen til kolesterolmyten

Danskernes opfattelse af æg har flyttet sig de senere år. Færre forbinder æg med forhøjet kolesteroltal.

Flere mikro-mejerier på vej

Flere mikro- og gårdmejerier, mejeriudstyr på leasingkontrakter og stigende efterspørgsel på unikke smagsoplevelser. Sådan lød en række bud på den nære fremtid for danske mejerier, da Mejeribrugets Dag onsdag satte fokus på udviklingstrends i branchen.

Mere øko-ost til danskerne

Flere varianter og discountkædernes øko-fokus har øget salget af gul, økologisk ost på det danske marked.

Fede mejeriprodukter på vej frem i USA

Ny forskning, der viser, at mælkefedt har sunde egenskaber, har medvirket til en stigende interesse for fede mejeriprodukter i USA.

Myter om æg preller af på unge

Unge mellem 18-29 år øger deres forbrug af æg. De søger sunde og proteinrige alternativer, viser ny analyse. Se hvordan danskernes forbrug ser ud lige nu.

Rå mælk til madeksperterne

Rå mælk indgår i både forret og dessert, når superligaen indenfor dansk gastronomi mødes ved en gallamiddag og kårer Årets Ret.

Der er plads til smør i den daglige kost

Lidt smør på brødet er helt OK, hvis du er sund og rask. Det konkluderer ny dansk forskning, der påviser, at smør ikke kun øger ’det dårlige’, men også ’det gode’ kolesterol i blodet.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”

Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Historisk lave mejeripriser rammer landmænd hårdt

Lave mælkepriser, der ifølge nye tal fra FAO har været faldende siden starten af 2014, betyder underskud hos de danske mælkeproducenter. Trods den historisk dystre situation tror eksperter på fremtiden for dansk mælkeproduktion.

Sundhedsparadoks: Gamle Ole er bange for fedt men ikke for ost

De ældre generationer har mere tillid til ostens sunde egenskaber, end de yngre, viser nye tal fra L&F. Det kan skyldes stædighed og en nydelseskultur hos de ældre, mener eksperter.