Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

De nominerede til Kantineprisen 2019 er nu fundet. Fælles for de nominerede kantiner er, at spiseoplevelsen er i top, der er en høj grad af faglig stolthed, tæt samarbejde med lokale leverandører og fokus på råvarer i sæson.

 

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2019 har det til fælles, at de alle er ekstremt dygtige madhåndværkere, der leverer måltidsoplevelser af meget høj standard, og de har en god dialog og arbejder tæt sammen med deres lokale leverandører. Og så prioriterer de bæredygtighed og sæsonens råvarer meget højt.

Juryen er ikke i tvivl om, at køkkenerne hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt.

Bæredygtighed fylder mere
Det er 16. gang, at erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer uddeler Kantineprisen. Men selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere.

Lone Marie Eriksen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen, siger:

”Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, der stilles nye krav til køkkenerne om bæredygtighed og en grønnere retning samtidig med, at det høje kulinariske niveau opretholdes, og de spisende gæster føler sig i centrum”.

Jury på hemmeligt besøg
I løbet af juni måned kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får de en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner, som de kan tage med, når vinderen skal findes.

”Det er altid en fordel at se med egne øjne, hvordan en kantine drives. I juryen glæder vi os til at komme på besøg, og vi har meget høje forventninger til de måltider, vi skal opleve rundt omkring i de nominerede kantiner,” siger Lone Marie Eriksen.

De nominerede til årets Kantinepris 2019 er:
Køkkenchef Thomas Starcke, PKA A/S, Hellerup
Head of Gastronomy Malte Sejer Sørensen, Trelleborg Sealing Solutions A/S, Helsingør
Kantineleder Line Bonnerup, Riantics A/S, Arden

Priserne overrækkes på Fødevaredagen
Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted 24. september 2019 på Hindsgavl Slot på Fyn.

For yderligere info:
Kontakt Lone Marie Eriksen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 24 26 30 33

Foto og logo til download på www.kantineprisen.dk under pressematerialer