Årets highlights til dig

Vi glæder os til at præsentere et år med digitale og fysiske events til dig, der arbejder med mad i dagligvarehandlen, i foodservice eller på landets fødevareuddannelser.


Øst & Vest: Hvad lander på danskernes tallerkener?

Hvad er dansk madkultur? I en ny rapport har Epinion og Landbrug & Fødevarer undersøgt danskernes adfærd og holdninger til madkultur, og selvom der er et stykke fra Københavnernes vegetar-tallerken, til Sønderjydernes grisekød, så er forskellen måske ikke så stor, som man kunne tro.


Årets Ret med Gris 2021

Årets Ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød. Den afholdes til november på tiende år.


Analyse: Foodservice er stadig fremtidens fødevaremarked trods Covid-19 opbremsning

Foodservice-branchen har lidt et knæk under Covid-19-pandemien, men det ændrer ikke på, at forbrugerne stadig gerne vil have måltider, der bliver lavet udenfor hjemmet. Derfor forventes det også, at branchen vil nå tilbage på sit tidligere niveau i 2023.


Analyse: Økologiske fødevarer vækster i stor stil

Økologiske fødevarer er i fremgang. I 2020 steg salget af økologiske fødevarer i både volumen og værdi, og forbrugerne går i stigende grad efter Ø-mærket, når de handler ind. Landbrug & Fødevarer har i en ny analyse kigget på mekanismerne bag for at se på, hvad der ligger til grund for købsintentionen.


Analyse: Sådan er danskernes forbrug af kød

Hvor stor en del af de danske forbrugere er vegetarer? Hvilken kødtype serveres på tallerkenen og hvor mange gange om dagen spiser danskerne kød? Landbrug & Fødevarer har i en ny undersøgelse undersøgt danskernes forbrug af kød.


Bælgplanter til fødevarer er kommet på Danmarkskortet

Et nyt interaktivt Danmarkskort viser, hvor i Danmark der bliver produceret bælgplanter til fødevarer, hvem der producerer dem og hvordan man får fat i dem. Kortet gør det nemt for producenterne og aftagerne at finde hinanden og skabe nye, grønne forretningsmuligheder.


Bliv inspireret til at bringe osten i spil på nye måder

Økologisk ost er i fremgang. Men måske er du alligevel i tvivl om, hvordan du får mest ud af øko-ostens potentiale i din forretning eller kantine? Nu kan du få besøg af eksperter og blive klædt på til at sælge mere økologisk ost.


De nominerede til Fødevarepriserne er fundet

Nedlukninger og restriktioner har betydet ekstra travlhed i landets fødevarebutikker, alt imens de danske kantiner har været alvorligt udfordret af Corona-nedlukningen. Det er derfor med vidt forskellige udgangspunkter, at de nominerede til årets fødevarepriser ankommer til awardshow i Middelfart.


De nye grundsmage: Klima og bæredygtighed

Hvordan ser fremtidens bæredygtige tallerken ud? Og er smagen af kød også smagen af klima? Få fem af de vigtigste pointer om fremtidens måltider fra topmødet om klima, økologi og bæredygtighed.


Digitalt Topmøde 10. Maj 2021: Klima, økologi & bæredygtighed - de nye grundsmage?

Store agendaer banker på døren. Der skal træffes råvare-valg, der har betydning for klima og kunder. Især i tiden efter covid-19.


Dyrevelfærdsmærket er stadig vigtigt for dine kunder

Resultaterne fra den nye kampagne for det statslige dyrevelfærdsmærke ’Bedre Dyrevelfærd’ viser, at forbrugernes interesse og købsintentioner for dyrevelfærd fortsat er høje. Der er derfor stadig god grund til at have ’Noget på hjerte’ og købe ind i dyrevelfærd, når der skal varer på hylderne.


Dyrevelfærdsmærket står stærkt – nu skal fjerkræ med

Det statslige dyrevelfærdsmærke har på baggrund af et stærkt 2021 manifesteret sin kendskabsgrad hos forbrugerne, der har både interesse og købsintention for produkter med mærket på. Indsatsen med mærket fortsættes i 2022, hvor også fjerkræsbranchen vil være inkluderet.


Er cellulært kød fremtiden?

Fremtiden kalder på flere klimavenlige råvarer. Eksperter anbefaler grønnere kost, men hvordan kan vi arbejde med alternativer til de røde bøffer? Måske findes svaret i kunstigt fremstillet kød. I hvert fald er mulighederne mange – også når det kommer til lokale smagspræferencer. Disruptionekspert Lone Thier har set på mulighederne med cellulært kød.


Ny kampagne skal få unge til at spise mere sild

Med en ny 3-årig omdømmekampagne er den danske sildebranche og Landbrug & Fødevarer gået sammen om at gøre unge mennesker vilde med sild i hverdagen – og virksomhederne er inviteret med.


Få mest mulig smag ud af planterne

En af fremtidens fødevarer skal vi finde i planter og grønne proteiner. Men hvordan får vi mest mulig smag ud af planterne? Gastrofysiker Ole G. Mouritsen guider dig igennem.


Forskellige veje for grønne proteiner

Landbrug & Fødevarer har i en ny undersøgelse kigget nærmere på danskernes forhold til grønne proteiner. Knap halvdelen af danskerne vil gerne spise og drikke mere plantebaseret, men vejen dertil er forskellig alt efter målgruppe.


Frugt & grønt: Ønskeliste fra producenter, dagligvarehandlen og foodservice

Vi har spurgt en række beslutningstagere til råds om hvad de ønsker sig, når det handler om grønt og samarbejde i værdikæden. Højt på listen står økologien, og det samme gør lokale producenter i alle størrelser. Men der er barrierer, der skal overkommes.


Glæd dig til 2022

2022 bliver endnu et år spækket med digitale aktiviteter og fysiske events for dig der arbejder professionelt med mad. Vi har samlet et udpluk af næste års aktiviteter til dig her.


Bælg & business

Vi byder landmænd, virksomheder, grossister, dagligvarekæder og foodservice velkommen til dage med grøn forretning.


Hvor står kødet efter corona?

Covid-19 har sat nye forbrugsmønstre i gang hos forbrugerne. Sundhed, klima og bæredygtighed er alle emner, som forbrugerne er blevet bevidste om under corona. Men hvad betyder det for kødet i fremtiden? Landbrug & Fødevarers analysechef og Pernille Holm Wind fra Perspective har undersøgt sagen.


Invitation til økologisk ostehåndværk

Vi håber at se dig og dine kollegaer til vores temadag den 26. oktober. Dagen sætter fokus på økologisk ost, kvalitet og smag.


Kan fisk fange forbrugeren?

Betyder råvarernes placering i supermarkederne noget? Og er det muligt at nudge forbrugeren til at købe mere af bestemte råvarer, hvis man ændrer måden man præsenterer råvarerne på? Adfærdsforsker Pelle Guldborg har lavet forsøget med fisk med imponerende resultater til følge.


Brug klimaanprisninger og kostråd på fødevaregrupper

Nu kan udvalgte fødevaregrupper anprises med at have et lavere klimaaftryk og være et sundere valg. En ny vejledning om brug af anprisninger skal nemlig hjælpe virksomheder med at kommunikere om klima og kostråd, så det fremover bliver lettere for forbrugerne at vælge sundere mad med et lavere klimaaftryk, når de køber fødevarer.


Klimavenlighed: Nye redskaber søges

Nu kan de professionelle køkkener se frem til en håndsrækning. En ny indsats giver nemlig mulighed for at køkkener kan blive endnu klogere på sund og klimavenlig mad.


Måltidskasser inspirerer til nye madvaner

Måltidskasser inspirerer danskerne til at prøve nyt og gør hverdagen nemmere. Corona-krisen har fået flere forbrugere til at få øjnene op for måltidskasserne, som giver mulighed for at opleve nye grøntsager og spare tid i hverdagen.


Nye kostråd med klimavinkel er en realitet

Fødevarestyrelsens nye, officielle kostråd sætter fokus på både klima og sundhed. Det betyder anbefaling om mindre kød til fordel for de grønne fra marken og de blå proteiner fra havet. Her er, hvad du som fødevareprofessionel skal være opmærksom på ved de nye kostråd.


Ny klimaudregning placerer silden blandt de mest klimavenlige

En ny klimaudregning til fødevarer placerer marineret Nordsøsild med et beskedent klimaaftryk på 2,6 kg. CO2 pr. kg. Metoden gør virksomhederne klogere på, hvor i deres værdikæde, de kan optimere på deres klimaaftryk.


Nyt smagshjul for feinschmeckere: Økologiske race- og krydsningsgrise smager af mere

Er der forskel på kødets smag, hvis det kommer fra forskellige griseracer? Vi har undersøgt smagsnuancerne i danske, økologiske race- og krydsningsgrise.


Plant-love: Fremtidens madtrends ser grønne ud

Planteproteinerne buldrer frem, men hvad driver egentlig markedet, og hvad er forbrugerne klar til? Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Lærke Kristine Lund, har diskuteret mulighederne med danskproducerede planter og planteprotein med kok Christian Bøjlund og Innovatør Andreas Kjær Thomsen.


Prisregn over madens hverdagshelte

Årets fødevarepriser er netop blevet uddelt til de dygtigste madprofessionelle i fødevarebranchen. Det er sket ved Fødevaredagen på Hindsgavl Slot nær Middelfart, hvor fødevarebranchen er samlet for at hylde og inspirere hinanden.


Undersøgelse: Hvor står foodservice efter covid-19

Er du en del af foodservice? Så har vi brug for fem minutter af din tid til at hjælpe os med at undersøge, hvordan branchen kommer videre fra et år med corona-uro til at have fokus på værdiskabelse.