Få mest mulig smag ud af planterne

En af fremtidens fødevarer skal vi finde i planter og grønne proteiner. Men hvordan får vi mest mulig smag ud af planterne? Gastrofysiker Ole G. Mouritsen guider dig igennem.

 

Vi kender alle sammen den søde, fyldige og rige umami-smag der breder sig på tungen, når vi bider ned i et æble eller en pære. Frugt er nemlig fuld af flere karakteristiske og eftertragtede smage, vi som forbrugere typisk er glade for.

Det samme kan man i udgangspunktet ikke sige om planter, der set i lyset af diverse klima- og bæredygtighedsanalyser kommer til at spille en central som en af fremtidens fødevarer. Men hvordan trækker man smag ud af planter, så de kan levere nogle smagsindtryk, der gør forbrugerne lige så glade, som når de spiser et stykke frugt?

Professor, gastrofysiker og ’smagswizard’, Ole G. Mouritsen, gennemgik på sidste års Fødevaredag, hvordan det er muligt at få smag ud af planter ved først at nedbryde nogle grundsmage.

Bliv klogere på frugt & grønt her

Her på siden kan du se hele Ole G. Mouritsens oplæg om smag eller planter, eller få det hurtige overblik med de vigtigste pointer i highlight-videoen.

PDF med præsentationen kan downloades her.

Highlights

Se hele oplægget

Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

lld@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Sektorchef for planter og plantebaserede fødevarer

Mobil +4520862871