Glæd dig til 2022

2022 bliver endnu et år spækket med digitale aktiviteter og fysiske events for dig der arbejder professionelt med mad. Vi har samlet et udpluk af næste års aktiviteter til dig her.

 

Her er et udpluk af vores største mad-fyrtårne. Find din del af branchen, udvælg dine favoritter og tag fat i os, hvis du vil med.

Dagligvarehandlen 

Foodservice 

Fødevareuddannelser 

 

DAGLIGVAREHANDLEN
Iscenesættelse af den økologiske ost

Med indsigter fra vores oste-taskforce tilbyder vi besøg og sparring til at højne salget i osteafdelingen i din butik. Med denne indsats bliver du klogere på hvordan du kan skabe den bedst mulige scene for osten og samtidig styrke økologi-salget.
Hvornår: Forår/sommer/
Hvor: I butikker, der udvælges i samarbejde med dagligvarekædernes mejeriansvarlige
Kontakt: Chefkonsulent Eva Kunnerup Mohrsen (se kontaktboks)

Book en mark
Kan du lide tanken om at komme tættere på årets høst? Er du nysgerrig på små og store producenter? Book en mark handler om nye forbindelser og om økologiske råvarer og produkter fra både planteriget og dyreriget. Vær med, når producenter og aftagere mødes og ny forretning spirer.
Hvornår: Forår/sommer
Hvor: Tre Book en mark arrangementer øst og vest for Storebælt
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Fremtiden & planterne
Vi glæder os til at rulle en stor konference ud om fælles pejlemærker for grøn forretning. Det er ikke hver dag en ny branche ser dagens lys. Men det er præcis hvad der sker i denne tid, hvor ærter, bønner, linser og andre protein-rige afgrøder høstes på dansk jord. Det bliver en historisk konference og et meet-up for markedets aktører, og din dagligvarekæde er inviteret med.
Hvornår: Sommer
Hvor: København
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Fisk- og skaldyrsakademiet: Masterclasses
Vi blænder op for fire Masterclasses for dig, der vil helt tæt på havets råvarer. Årets tema er sild, og du kan være med i hele landet, når vi i foråret blænder op for en række masterclasses om havets superfood for dig der arbejder i dagligvarehandlen.
Hvornår: Forår
Hvor: Tre destinationer øst & vest
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvornår: 27. september
Hvor: Hindsgavl Slot, Middelfart
Mere info: Fødevaredagen 
Kontakt: Seniorkonsulent Christian Vejlund (se kontaktboks nedenfor)

Fødevarepriserne
Drømmer du om at stå på podiet, når årets store branchepriser overrækkes? Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen blænder op igen i 2021.
Hvornår: Indstilling åbner den i februar på Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen 
Hvor: Awardshow på Hindsgavl Slot, Middelfart
Kontakt: Chefkonsulent Eva Kunnerup Mohrsen (Slagterprisen), Markedschef Mette Gammicchia (Mejeriprisen) eller chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (Frugt- og grøntprisen)
(se kontaktbokse nedenfor)


FOODSERVICE
(grossister, kantiner, hoteller, restauranter og offentlige køkkener)
Griseakademiet: Masterclasses
Vi har skabt en spændende Masterclasses for dig, der gerne vil udvikle og nørde i smag. Der bliver talks og tastings om gris, grønt og klima på smukke locations.
Hvornår: Forår/sommer/efterår
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fisk- og skaldyrsakademiet: Masterclasses
Vi blænder op for fire Masterclasses for dig, der vil helt tæt på havets råvarer. Årets tema er sild, og du kan være med i hele landet, når vi i foråret blænder op for en række masterclasses om havets superfood for dig der arbejder i foodservice.
Hvornår: Forår
Hvor: Tre destinationer øst & vest
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Iscenesættelse af økologisk ost
Har du lyst til at lære mere om hvordan du iscenesætter osten i din kantine/restauration/cafe? Så glæd dig til vores masterclass om økologisk ost hvor vi i samspil med topkokke og de grønne tendenser, løfter kategorien til nye højder til glæde for både smagsløgene, jeres historieformidling og ikke mindst kunden. Vi glæder os til at dele vores indsigter og idéer med dig.
Hvornår: Sommer/efterår
Hvor: I udvalgte kantiner
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Økologi: Masterclasses om økologi i storkøkkener
Hvordan skal storkøkkenerne gribe økologien an i 2022? Der ligger en række spændende faglige udfordringer for storkøkkenerne, og du kan komme med ind i løsningernes rum med denne masterclass.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Økologi: Inspirationstur om økologi og take-away
Hvilken rolle spiller økologien i take-away? Og hvordan kan man arbejde med øget økologi i take-away. Tag med når vi dykker ned i emnet og tager på inspirationstur.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Økologi: Inspirationstur om økologiens best practice
Vi tager hoteller, restauranter og cafeer med på Best-practice safari for at opleve økologien helt tæt på. Vi skal opleve og ikke mindst smage. Og så skal vi udvikle sammen. Hvordan får vi mere økologi på menuen?
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Økologi: Workshop om branchens ønsker til økologien
Hvad ønsker foodservice-branchen sig af økologien? Nu kan du selv være med til at forme fremtiden og komme med input og løsninger, når vi afholder workshop om økologiens fremtid i foodservice.
Hvornår: Efterår
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets ret med Gris
I 2021 løb Restaurant Palægade med sejren. Nu er vi spændte på hvem, der vinder prisen i 2022. Måske dig og din restaurant?
Hvornår: Der åbnes for indstillinger hen over sommer.
Årets ret med Gris 
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets Ret med økologisk ost
Har du lavet årets ret med økologisk ost? Denne nye konkurrence hylder de kreative og smagfulde retter, der udnytter den økologiske ost. Er det din restaurant?
Hvornår: Der åbnes for indstillinger hen over sommer.
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvornår: 27. september
Hvor: Hindsgavl Slot, Middelfart
Mere info: Fødevaredagen 
Kontakt: Seniorkonsulent Christian Vejlund (se kontaktboks)

Kantineprisen
Hvilke kantiner rykker især på økologi? Stærke juryer vurderer feltet og hædrer de, der gør en forskel for mange hver eneste dag.
Hvornår: Indstilling åbner i februar
Hvor: Fødevaredagens awardshow på Hindsgavl Slot, Middelfart
Kontakt: Koordinator Jane Korsgaard (se kontaktboks)

 

FØDEVAREUDDANNELSERNE
Future generation økologi

Vi tager 12 unge fra uddannelserne med på en Road trip i det økologiske Danmark.
Har du lyst til at vide meget mere om økologi – og samtidigt opbygge et stærkt tværfagligt netværk?
Hvornår: Forår
Hvor: Vi skal på tur i en udvalgt del af Danmark
Mere info: Økologiske Food Fighters 
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

ØKO-TOUR for faglærere
Med dette nye pilot-projekt samler vi faglærere fra fødevareuddannelserne, til en øko-tour rundt i Danmark, hvor I skal besøge hinanden samt økologiske produktioner og spisesteder. Fagligheden er i højsædet, og turen vil være bygget op som et workshop-forløb over flere dage.
Hvornår: Forår
Hvor: Hele landet
Kontakt: Gastronomisk konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fra greb til gaffel
Kommende kokke og landmænd bytter plads i en uge - og bliver kloge på hinandens virkelighed. Er du én af delene, så har du måske lyst til at være med?
Hvornår: September
Hvor: Vi har praktikpladser i hele Danmark
Mere info: Fra greb til gaffel  
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Alumnedag
Har du været med på et af vores uddannelsesprojekter? Så tag med til vores årlige alumnedag, hvor tidligere deltagere på enten FGØ, Food Fighters og Greb til Gaffel samles til en dag med netværk, faglig sparring samt oplæg om trends og tendenser.
Hvornår: Efterår
Hvor: København el. Aarhus
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)


Anders Nicolajsen

Chefkonsulent, gastronomi og foodservice

+45 5364 5853


Benjamin Knudsen


Christian Vejlund



Jane Korsgaard

Jane Korsgaard

Afdelingskoordinator

+45 2552 3091



Kristian Ploug Grut


Lærke Kirstine Lund

Sektorchef for planter og planterige fødevarer

+45 2086 2871


 

Mette Jasper Gammicchia