Hvor står kødet efter corona?

Covid-19 har sat nye forbrugsmønstre i gang hos forbrugerne. Sundhed, klima og bæredygtighed er alle emner, som forbrugerne er blevet bevidste om under corona. Men hvad betyder det for kødet i fremtiden? Landbrug & Fødevarers analysechef og Pernille Holm Wind fra Perspective har undersøgt sagen.

 

Sundhed er kommet i yderligere fokus hos danskerne under coronakrisen – herunder hvordan man kan øge sin egen sundhed gennem kosten. Sådan siger Landbrug & Fødevarers analysechef Per Vestergaard, der har undersøgt danskernes tanker om sundhed, bæredygtighed og klima post corona.

Det øgede fokus på sundhed, sat sammen med de aktuelle samfundsdebatter om klima og sundhed, har selvfølgelig også en betydning for kødet.

Ifølge Pernille Holm Wind fra Perspective Lab, er forbrugerne blevet mere bevidste om dyrevelfærd, sæson og lokale råvarer, og det er en oplagt måde for fagfolk at gentænke fortællingen om kød på, så denne sættes i forhold til den øgede sundhedsdiskurs og forbrugertendenserne.

I videoerne nedenfor kan du se, hvilke redskaber som fagfolk kan tage fat på, for kommunikere til forbrugerne om kød på en måde, der rammer ned i de aktuelle samfundstendenser.

Du finder både et kort sammendrag fra oplægget, ligesom du kan se hele oplægget i dets fulde længde.

PDF med præsentationen kan downloades her.

 

Per Vesterbæk

peve@lf.dk - Analyse & Statistik

Områdedirektør

Mobil +4520127865


Highlights

Se det fulde oplæg