Her er danskerne: Mød de seks forbrugertyper

Hvor mange procent af danskerne er egentlig interesserede i mad? En ny analyse fra Landbrug & Fødevarer har kortlagt seks forbrugertyper, der gør dig klogere på, hvilke forbrugertyper der går op i mad, hvem der vægter klima over smag, hvor mange der gerne vil have convenience og meget mere.


Vild med Sild 2022: Skal du med til events om Nordsøens sølv?

Er du vild med sild? I 2021 blev forbrugerne gennem kampagner og kostråd mindet om, at sild er noget, vi skal spise mere af. Forbrugerne har dog fortsat behov for hjælp til at udforske sildens smag, og derfor inviteres foodservicebranchen i 2022 til en række events om sildens gastronomi.


Kostråd til måltider: Nye anbefalinger til maden i skoler, daginstitutioner og kantiner

Fødevarestyresen her netop lanceret nye anbefalinger til aktører, der laver mad i skoler, daginstitutioner og kantiner. Målet er at gøre det nemmere for de professionelle køkkener at sætte kostrådene på menuen.


Analyse: Hvilke kriterier er vigtigst for forbrugernes valg af hakket kød?

Du har måske hørt om plantefars, eller set det i køledisken når du handler ind. Forbrugerne har nu flere muligheder at vælge imellem når det gælder fars, men hvad lægger de egentlig mest vægt på?


Analyse: Sundhed for forbrugerne handler om mere end kost og motion

Sundhed handler ikke længere kun om kost og motion for forbrugerne, der er begyndt at gå egne veje, når det gælder information om sundhed. Landbrug og Fødevarer har i en ny analyse kigget på udviklingen i forhold til forbrugernes opfattelser af, hvad sundhed er for dem og hvad du, der arbejder med fødevarer, skal være opmærksom på.


Book en mark 2022

Vi samler økologiske producenter/ virksomheder og aktører fra både dagligvarehandlen og foodservice til ’Book en mark’. Det handler om grønt, mejeri, kød og kolonial - og om gode matches og passion for økologiske råvarer.


En fremtid med bælgfrugter: Har du styr på dine grønne proteiner?

Vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden, men statistisk set har både forbrugere og madprofessionelle svært ved at blive kloge på, hvordan bælgfrugter skal håndteres og tilberedes for at skabe smag. Derfor skal en ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer vise fagfolk og forbrugere, at det er nemmere end man tror at lave mad med bælgfrugter.


Events og aktiviteter i 2022

Resten af 2022 er spækket med digitale aktiviteter og fysiske events, for dig der arbejder professionelt med mad. Vi har samlet et udpluk af resten af årets aktiviteter til dig her.


Foodservice vil have mere dansk økologi og bæredygtighed – men er forvirrede

Vi har undersøgt holdningerne til økologi og bæredygtighed i fremtidens foodservicesektor.


Giv børn en madoplevelse for livet

Er du studerende, eller arbejder du med mad til daglig? Bliv frivillig instruktør på Madskoler og vær med til at give børn sjove og lærerige oplevelser med mad i sommerferien! Lyder det som noget for dig? Eller kender du én, som kunne være interesseret i at være med? Så skal du slå til nu.


Har du set? Her er de nominerede til den nordiske madpris embla

Et grønt museum, luksusfisk på dåse og bæredygtig mad til hjemløse. De danske kandidater til den nordiske madpris Embla er nu fundet. De skal kæmpe med kandidater fra seks andre nordiske lande om blandt andet titlen som Nordisk madhåndværker 2021 og Nordisk råvareproducent 2021.


Kender du en som gør noget ekstraordinært i kantiner eller offentlige køkkener?

Landbrug & Fødevarer belønner igen i år de madhåndværkere, der gør noget ekstraordinært i kantiner og offentlige køkkener i Danmark. Indstil din kandidat her.


Matchmaking: Ruben fandt flere nye producenter efter Book en mark


På Book en mark i 2021 fandt forpagter af Spisehuset i Magstræde, Ruben Scheftelowitz, flere nye producenter til sin restaurant. Læs om Rubens oplevelse med Book en mark her, og bliv klogere på, hvordan du selv kan komme med til Book en mark i 2022.


Nyt projekt for faglærere skal sætte fokus på lokalproduceret økologi

Et nyt projekt inviterer faglærer med på øko-tour rundt i landet for at lære om økologiens best practice. Turen er bygget op om workshops, og skal skabe præcedens for en ny måde at formidle økologi på. Lyder det som noget for dig?Planterne kommer

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer byder velkommen til grønne showrooms på dansk jord. Join os på Fyn i foråret, i det nordjyske i sensommeren eller begge steder.


PlanteVærket – Noget for dig?

Kender du PlanteVærket? En række virksomheder er gået sammen for at styrke de plantebaserede måltiders produkters plads på markedet. Skal din virksomhed være med?


Sådan er dyrevelfærden for okse og kalve i Danmark

I Danmark er der særlige forhold, der skal sikre god dyrevelfærd for okse og kalve. I en ny benchmarkanalyse sammenlignes dyrevelfærden for okse og kalve hos en række europæiske lande – herunder Danmark. Du kan dykke ned i analysens resultater her.


Salget af økologisk ost er stigende, men øget synlighed er nødvendigt

Andelen af økologisk ost i forbrugernes indkøbskurve er generelt stigende. Salget er dog lavere end gennemsnittet for økologiske råvarer, og der er derfor behov for større synlighed. En ny analyse fra Landbrug og Fødevarer kortlægger, hvem der køber økologisk ost og hvorfor.


Unge Spirer

Tænketanken FREJ, SEGES Innovation og Landbrug & Fødevarer byder unge landmænd og gartnere velkommen til to Meet-Up dage om produktion af proteinafgrøder til plantebaserede fødevarer – et ungt marked i vækst


Vi kaster lys på de bedste - er det dig?

Er du den allerbedste indenfor dit felt? Så er det nu, du skal slå til. Søgen efter landets bedste kandidater til årets fødevarepriser anno 2022 er sat ind.