De nominerede til Køkkenprisen og Kantineprisen 2022 er fundet

Der har været et stærkt felt til Køkken- og Kantineprisen 2022, og nu kan vi præsentere de nominerede. Landbrug og Fødevarer uddeler igen i år de traditionsrige fødevarepriser, til de dygtigste madprofessionelle indenfor fem kategorier. Priserne er en anerkendelse af det store arbejde som finder sted i foodservice og detail branchen.

 

Køkkenprisen
Køkkenprisen uddeles i år med særligt fokus på bæredygtighed, og de nominerede arbejder alle aktivt med dette. Branchen kan se mod disse køkkener og lade sig inspirere.
”Vi skal hylde de bedste køkkener, som ikke blot taler om økologi, bæredygtighed og verdensmål, men også lever det ud i praksis. Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, og arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring, så de løfter en kæmpe opgave” udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkken- og Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Køkkenprisen 2022 er:

  • Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland
  • Rosengårdscenteret, Silkeborg
  • Nordsjællands Hospital, Hillerød
  • Børnehaven Møllegården, Nørre Alslev

Kantineprisen
Kantineprisen hylder og fremhæver de bedste kantiner i Danmark, der fremstår som strålende eksempler på, hvordan man kan arbejde kreativt med råvarer og spiseoplevelsen, samtidig med man tænker bæredygtighed.

”Vi ser i juryen frem til at komme ud at se og opleve de nominerede kantiner og vurdere, hvordan de arbejder med en række parametre, lige fra råvarer til spiseoplevelsen og bæredygtighed. Vi har et stærkt felt, og det bliver spændende at se, hvem der kommer gennem nåleøjet i år” udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkken- og Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Kantineprisen 2022 er:

  • Bankdata, køkkenleder Mads Henriksen Birk og kok Sebastian Achermann
  • Rambøll, Esbjerg, køkkenchef Claus Lehmann Christensen, Meyers
  • Kopenhagen Fur, køkkenchef Sofie Rosa Randall, Jespers Torvekøkken

Stor prisoverrækkelse på Fødevaredagen
Juryen besøger de nominerede køkkener over sommeren, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på Landbrug & Fødevarers store branchedag ‘Fødevaredagen’, der afholdes 27. september på Hindsgavl Slot på Fyn. Læs mere om Fødevaredagen 2022 her.

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Kantineprisen er finansieret af Kvægafgiftsfonden og Svineafgiftsfonden.

Yderligere information: Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkken- og kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33394010 eller mail krpg@lf.dk