Events og aktiviteter i 2022

Resten af 2022 er spækket med digitale aktiviteter og fysiske events, for dig der arbejder professionelt med mad. Vi har samlet et udpluk af resten af årets aktiviteter til dig her.

 

Her er et udpluk af vores største mad-fyrtårne. Find din del af branchen, udvælg dine favoritter og tag fat i os, hvis du vil med.

- Dagligvarehandlen 
- Foodservice 
- Fødevareuddannelser 


DAGLIGVAREHANDLEN

Iscenesættelse af den økologiske ost
Med indsigter fra vores oste-taskforce tilbyder vi besøg og sparring til at højne salget i osteafdelingen i din butik. Med denne indsats bliver du klogere på hvordan du kan skabe den bedst mulige scene for osten og samtidig styrke økologi-salget.
Hvornår: Forår/sommer/
Hvor: I butikker, der udvælges i samarbejde med dagligvarekædernes mejeriansvarlige
Kontakt: Chefkonsulent Eva Kunnerup Mohrsen (se kontaktboks)

Book en mark
Kan du lide tanken om at komme tættere på årets høst? Er du nysgerrig på små og store producenter? Book en mark handler om nye forbindelser og om økologiske råvarer og produkter fra både planteriget og dyreriget. Vær med, når producenter og aftagere mødes og ny forretning spirer. Se programmet her.
Hvor og Hvornår?
- 5. oktober 2022, København, Folkets Madhus
Tilmeld dig her.
Kontakt: Sektorchef for plantebaserede fødevarer, Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Planterne kommer til Fyn og Nordjylland
Vi glæder os til at rulle en stor konference ud om fælles pejlemærker for grøn forretning. Det er ikke hver dag en ny branche ser dagens lys. Men det er præcis hvad der sker i denne tid, hvor ærter, bønner, linser og andre protein-rige afgrøder høstes på dansk jord. Det bliver en historisk konference og et meet-up for markedets aktører, og din dagligvarekæde er inviteret med. Se programmet her.
Hvor og Hvornår?
- 31. maj 2022, kl. 11-15: Gammel Avernæs, Sinatur Hote og Konference, 5631 Ebberup
- 31. august 2022, kl. 11-15: Kornets Hus, 9800 Hjørring
Tilmeld dig her.
Kontakt: Sektorchef for plantebaserede fødevarer, Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvor og Hvornår?
- 27. september, Hindsgavl Slot, Middelfart
Læs mere om Fødevaredagen her.
Kontakt: Seniorkonsulent Christian Vejlund (se kontaktboks nedenfor)

Fødevarepriserne
Drømmer du om at stå på podiet, når årets store branchepriser overrækkes? Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen blænder op igen i 2022.
Hvor og Hvornår?
- 27. september, awardshow til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot, Middelfart. Læs mere og nominer din favorit via nedenstående links.
Slagterprisen
Mejeriprisen
Frugt- og grøntprisen
Kontakt: Chefkonsulent Eva Kunnerup Mohrsen (Slagterprisen), Markedschef Mette Gammicchia (Mejeriprisen) eller Sektorchef for plantebaserede fødevarer, Lærke Kirstine Lund (Frugt- og grøntprisen), (se kontaktbokse nedenfor)

Planter i produkter
Vi byder velkommen til en række workshops for alle producenter af plantebaserede produkter, hvor vi skal blive klogere på sourcing af økologiske råvarer, produktudvikling, smag og kvalitet. Læs mere her.
Hvornår: 
- 22. juni 2022, kl. 9:30-14:45: Axel Månsson A/S, 7330 Brande
- 9. august 2022, kl. 10:30-15: Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sj. 
- 10. november 2022, kl. 10:30-15:00: Gastronomisk Innovation, 1360 København
Kontakt: Seniorkonsulent, Ebbe Korsgaard eller Sektorchef for plantebaserede fødevarer, Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks) 

FOODSERVICE (grossister, kantiner, hoteller, restauranter og offentlige køkkener)

Griseakademiet: Masterclasses
Vi har skabt spændende Masterclasses for dig, der gerne vil udvikle og nørde i smag. Der bliver fokus på gris og fremtidens tendenser og gris og gastronomi.
Hvornår: Maj og Juni.
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Iscenesættelse af økologisk ost
Har du lyst til at lære mere om hvordan du iscenesætter osten i din kantine/restauration/cafe? Så glæd dig til vores masterclass om økologisk ost hvor vi i samspil med topkokke og de grønne tendenser, løfter kategorien til nye højder til glæde for både smagsløgene, jeres historieformidling og ikke mindst kunden. Vi glæder os til at dele vores indsigter og idéer med dig.
Hvor og Hvornår?
I udvalgte kantiner, forår og efterår
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Økologi: Masterclasses om økologi i storkøkkener
Hvordan skal storkøkkenerne gribe økologien an i 2022? Der ligger en række spændende faglige udfordringer for storkøkkenerne, og du kan komme med ind i løsningernes rum med denne masterclass.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Økologi: Inspirationstur om økologi og take-away
Hvilken rolle spiller økologien i take-away? Og hvordan kan man arbejde med øget økologi i take-away. Tag med når vi dykker ned i emnet og tager på inspirationstur.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Økologi: Inspirationstur om økologiens best practice
Vi tager hoteller, restauranter og cafeer med på Best-practice safari for at opleve økologien helt tæt på. Vi skal opleve og ikke mindst smage. Og så skal vi udvikle sammen. Hvordan får vi mere økologi på menuen?
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Økologi: Workshop om branchens ønsker til økologien
Hvad ønsker foodservice-branchen sig af økologien? Nu kan du selv være med til at forme fremtiden og komme med input og løsninger, når vi afholder workshop om økologiens fremtid og lader os inspirere af best practice i branchen.
Hvornår: Efterår
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets ret med Gris
I 2021 løb Restaurant Palægade med sejren. Nu er vi spændte på hvem, der vinder prisen i 2022. Måske dig og din restaurant? Vi leder efter de bedste af bedste, der viser deres håndværk frem på forbilledlig vis.
Hvornår: Der åbnes for indstillinger hen over sommer.
Læs mere her.
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets Ret med økologisk ost
Har du lavet årets ret med økologisk ost? Denne nye konkurrence hylder de kreative og smagfulde retter, der udnytter den økologiske ost. Er det din restaurant?
Hvornår: Der åbnes for indstillinger hen over sommer.
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvor og Hvornår?
- 27. september, Hindsgavl Slot, Middelfart
Læs mere om Fødevaredagen her.
Kontakt: Seniorkonsulent Christian Vejlund (se kontaktboks nedenfor)

Kantineprisen
Hvilke kantiner rykker især på økologi? Stærke juryer vurderer feltet og hædrer de, der gør en forskel for mange hver eneste dag.
Hvor og Hvornår?
- 27. september, awardshow til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot, Middelfart. Læs mere og nominer din favorit via nedenstående link.
Kantineprisen
Kontakt: Koordinator Jane Korsgaard (se kontaktboks)

Køkkenprisen
Offentlige køkkener spiller en afgørende rolle for danskernes omstilling til mere bæredygtige måltider. Med køkkenprisen hædrer vi ildsjælene og giver hverdagens grønne madhelte den velfortjente anerkendelse til inspiration til branchen.
Hvor og Hvornår?
- 27. september, awardshow til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot, Middelfart. Læs mere og nominer din favorit via nedenstående link.
Køkkenprisen
Kontakt: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut (se kontaktboks)

Inspirationsmøde
Få ny inspiration, når vi tager temperaturen på tidens fødevaretrends og tendenser
Hvor og hvornår?
Mandag d. 23. maj kl. 9:30 - 14:00 på Restaurant Mark, Axelborg, Axeltorv 3 (ved siden af Irma Axelborg), 1609 København V.
Hent program
Kontakt: Seniorkonsulent Christian Vejlund

 

FØDEVAREUDDANNELSERNE

Future generation økologi
Vi tager 12 unge fra uddannelserne med på en Road trip i det økologiske Danmark.
Har du lyst til at vide meget mere om økologi – og samtidigt opbygge et stærkt tværfagligt netværk?
Hvornår: 16.-18. maj 2022
Hvor: Vi skal på tur i en udvalgt del af Danmark
Mere info og ansøgning om at være med. 
Kontakt: Gastronomisk konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

ØKO-TOUR for faglærere
Med dette nye pilot-projekt samler vi faglærere fra fødevareuddannelserne, til en øko-tour rundt i Danmark. Projektet vil bestå af en 3-dages besøgstur, formodentlig d. 29. - 31. august, hvor faglærerne besøger producenter og aktører der arbejder med 'best practice' i økologien. Der vil i forlængelse heraf, afholdes én dags opfølgende tværfagligt seminar.
Hvor: Hele landet
Kontakt: Gastronomisk konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fra greb til gaffel
Kommende kokke og landmænd bytter plads i en uge - og bliver kloge på hinandens virkelighed. Er du én af delene, så har du måske lyst til at være med?
Hvornår: September
Hvor: Vi har praktikpladser i hele Danmark
Mere info og ansøgning om at være med. 
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Alumnedag
Har du været med på et af vores uddannelsesprojekter? Så tag med til vores årlige alumnedag, hvor tidligere deltagere på enten FGØ, Food Fighters og Greb til Gaffel samles til en dag med netværk, faglig sparring samt oplæg om trends og tendenser.
Hvornår: 27. oktober 2022.
Hvor: København el. Aarhus
Kontakt: Gastronomisk seniorkonsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)


Anders Nicolajsen

Chefkonsulent, gastronomi og foodservice

+45 5364 5853


Benjamin Knudsen


Christian Vejlund




Jane Korsgaard

Jane Korsgaard

Afdelingskoordinator

+45 2552 3091



Kristian Ploug Grut


Lærke Kirstine Lund

Sektorchef for planter og planterige fødevarer

+45 2086 2871


 

Mette Jasper Gammicchia