Her er de nominerede til Årets Ret med Økologisk Ost 2022

For første gang i Årets Ret-konkurrencens levetid er mejerikategorien kommet med. Den nye gastro-konkurrence, Årets Ret med Økologisk Ost, skal være med til at fremhæve ostens store smagsverden og vise de mange måder at bruge økologisk ost kreativt på. Der dystes om, hvilken topkok, der har leveret den bedste ret med økologisk ret i centrum. Ost har en klar rolle at spille som smagsgiver i fremtidens gastronomiske og kan sagtens spille hovedrollen på tallerkenen.

 

Nedenfor kan du møde de nominerede kokke, restauranter og retter til Årets Ret med Økologisk Ost 2022.

Formel B
Den første nominerede er Michael Nørtoft, der er køkkenchef på den ikoniske restaurant Formel B. Michael har førhen været souschef på restaurant Ti Trin Ned og Lieffroy, og tidligere i år var han i finalen om at blive årets kok i Danmark. Formel B ligger på Frederiksberg og har siden 2004 haft en michelinstjerne. Restauranten vægter særligt økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd højt, når der skal gourmet på tallerkenen. Michael er nomineret til Årets Ret med Økologisk Ost 2022 for hans økologiske Tilia Mundo fra Tebstrup mejeri og økologisk Gudenå Maestro fra Them. Dertil serveres frisk nashi pære, australsk vintertøffel, sprøde tuill på trøffel og pære, samt honning creme og olivenolie. På siden serveres sesam knækbrød. Michael og Formel B er også nomineret i Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022.

Treetop
Anden nominerede er Nicolaj Møller som er køkkenchef på restaurant Treetop, hvor han har været ansat i 7 år. Førhen har Nicolaj været ved Schaecknborg Slotskro, og tidligere i år vandt han Årets Ret 2022 i kategorien HAV med sine letsaltede helleflynder. Restaurant Treetop ligger i Vejle på Munkebjerg Hotel og har fokus på brug af lokale råvarer, men byder også på de bedste råvarer fra resten af verden. Treetop har en mission om at frembringe måltider, der inddrager alle sanser. Nicolaj og Treetop restauranten er nomineret til Årets Ret med Økologisk Ost 2022 for deres osteanretning med økologisk comté, der har lagret i 18 måneder. Dertil serveres saltet citron og hvid soya. Treetop og Nicolaj er også nomineret til Årets Ret med Gris 2022.

Alimentum
Den tredje og sidste nominerede til Året Ret med Økologisk Ost 2022 er Søren Birch, der er køkkenchef på restaurant Alimentum i Aalborg. Søren har førhen været kok på Dragsholm Slot og køkkenchef på restauranten Tabu. Tidligere i år var Søren nomineret til danske madanmelderes konkurrence Årets Ret i kategorien ’Land’. Restaurant Alimentum ligger i Aalborgs ” Musikhuskvarteret”. Restauranten har særligt fokus på grøntsager, havet egnene omkring dem. Bæredygtighed spiller også en central rolle, og restauranten har selv en landmand ansat på det nærliggende økologiske landbrug Lille Østergaard, der dyrker grønt til restauranten. Søren og restaurant Alimentum er nomineret til Årets Ret med Økologisk Ost for deres osteret med økologisk Thybo ost, karamel lavet på tørrede karljohansvampe og kompot af clara frijs-pære.

Årets Ret med Økologisk Ost arrangeres af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonde for Økologisk Landbrug. Vinderen af årets konkurrence findes ved en prisuddeling på Axelborg d. 28 november.


Se video med de nominerede til Året Ret med Økologisk Ost 2022

De nominerede til Året Ret med Økologisk Ost 2022 er:

Den tredje og sidste nominerede til Årets Ret med Økologisk Ost 2022 er restaurant Alimentum. Alimentum og køkkenchef Søren Birch er nomineret for deres osteret med økologisk Thybo ost fra Thise Mejeri, karamel lavet på tørrede karljohansvampe og en kompot på clara frijs-pærer. 

Læs mere om restauranten her Alimentum, Aalborg 

Den anden nominerede til Årets Ret med Økologisk Ost er restaurant Treetop. Treetop er nominerede for deres servering med bånd af økologisk comté og trøffel på en creme af comté, saltede citroner og hvid soja.

Læs mere om restauranten her Restaurant Treetop, Vejle

Den første nominerede er Formel B på Frederiksberg med køkkenchef Michael Nørtoft, der har lavet en ret med økologiske oste fra Tebstrup mejeri og Them.

Læs mere om restauranten her Formel B, København V