Viden om okse- og kalvekød: Smag, ernæring og tilberedning

Prøver du at få dine gæster til at spise efter klimakostrådene, og vil du blive bedre til at bruge oksekød i en klima- og sundhedskontekst, så kan du blive klogere her. Få fat i det nye, gratis materiale om smag, ernæring og tilberedning af okse- og kalvekød, hvor myter om den bedste tilberedning af oksekød bliver aflivet.

 

Okse- og kalvekød er en velkendt og værdsat smagsrig komponent i mange danske livretter. Kødet kan derfor bruges til at introducere nye, mindre kendte råvarer som bælgfrugter. Kostrådene anbefaler, at vi spiser flere bælgfrugter i fremtiden (100 g) for at tilgodese en varieret kost, klima og sundhed. Mange danskere har ikke tradition for at spise bønner, linser og kikærter. Men i en kødsovs, lasagne eller andre klassiske favoritter med oksekød kan bælgfrugterne introduceres i en velkendt og velsmagende kontekst.

Få indblik i, hvilke parametre der har betydning for spisekvaliteten af kødet. Der er selvfølgelig faktorer som opvækstbetingelser og tilberedning, men der er flere andre parametre som slagtningsmetode og avl, der spiller ind i spisekvalitet og smag.

Udover smag, mange forskellige udskæringer og velkendte retter, bidrager kødet også med vigtige næringsstoffer. Det høje indhold af protein og jern gør kødet til en oplagt komponent i danskernes kost og i måltider til målgrupper med særlige ernæringsmæssige behov.

Materialet er udviklet til madprofessionelle og til dig, der er mere end almindeligt interesserede i smag, tilberedning og ernæring. Heri findes den vigtigste viden om okse- og kalvekødets mange gode smagsnuancer, tilberedningsmuligheder og næringsstoffer til dig, der vil blive endnu klogere på oksekødets muligheder i det moderne køkken.

Og så aflives 8 myter om tilberedningen af bøffer og stege.

Download materialet her