Casper Sobczyk delte gratis mad ud Århus Food Festival

Den 3. september til Århus Food Festival delte Casper Sobczyk smagprøver ud på lækre økologiske kartoffelretter.

Den 3. september trådte Casper Sobczyk op og gav inspiration til fantastiske kartoffelretter. Den ydmyge knold er nemlig fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima - og så vokser den overalt i vores jord.

I generationer har kartoflen været en populær spise herhjemme og det foretrukne valg på middagstallerkenen. Men de senere år har ris og i særdeleshed pasta i højere og højere grad truet førstepladsen, og særligt hos de unge er forbruget af kartofler faldende.Økologiske kartofler burde derfor på papiret være førstevalget for de klimabevidste unge forbrugere, men er det ikke, fordi kartoflens popularitet langsomt er dalet til fordel for alternativer fra ind- og udland.

"Vi skal knække koden over for de unge forbrugere og lade dem vide, hvordan de kan bruge økologiske kartofler på en nem og lækker måde i hverdagen" siger Ebbe Korsgaard Andersen, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer. 

Kartoflen har ifølge CONCITOS klimadatabase en CO2e-udledning, der er næsten 80% lavere end pasta (1,73 kg CO2e / kg pasta vs. 0,36 kg CO2e / kg kartoffel)

Inspiration til nemme kartoffelretter

Sammen med Casper Sobczyk viser Landbrug & Fødevarer dig, hvordan du nemt og lækkert kan lave mad med økologiske kartofler.

Til Food Festivalen i Århus og ved Copenhagen Cooking blev der langet mere end 1000 smagsprøver på kartoffelretter over disken - så danskerne kan blive inspireret til nem og hurtig hverdagsmad.  

Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug

Læs mere om den heldige økologiske kartoffels egenskaber, historie og få Casper Sobczyks kartoffelopskrifter her.

 

Abonnére du på Gode Råvarer

Hold dig opdateret med andre arrangementer og nyheder målrettet dig som madprofessionel  >> Tilmeld dig vores nyhedsbrev (goderaavarer.dk)