Danmarks bedste kantine ligger i København og blev hyldet på Fødevaredagen

Fødevaredagen samler landets gastronomiske ildsjæle for 10. gang og hylder de allerbedste. I år går den prestigefyldte Kantinepris til Stefan Hansen og hans team fra kantinen hos Gorrissen Federspiel.

Stefan Hansen fra Gorrissen Federspiel blev kåret som årets vinder af Landbrug & Fødevarers Kantinepris 2023 på Fødevaredagen. Den traditionsrige pris blev overrakt af Landbrug & Fødevarers Markedschef Mette Gammicchia.

Kantineprisen uddeles hvert år til landets bedste kantine. I år er det kantinen hos Gorrissen Federspiel, der kan kalde sig for vinder af prisen, der er blevet uddelt siden 2003.

Køkkenchef Stefan Hansen og hans team, udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser, og man har desuden en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og derfor har kantinen også Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der lever op til både økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk, siger Mette Gammicchia, Afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team der konstant begejstrer og udfordre kantinegæsternes kulinariske oplevelser.

Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ”rigtig” beslutninger vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det. Siger Stefan Hansen.

Kantineprisen 2023 bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Det store fokus på landets mange kantiner er ingen tilfældighed, fortæller Mette Gammicchia.

- Der serveres enormt mange måltider i kantinerne landet over. De udgør en meget større del af danskernes kost end mange måske tænker over. Derfor er det også afgørende, at kosten er sund, ernæringsrigtig og indbydende. At få serveret god mad på arbejdspladsen kan inspirere os til at tage de gode vaner med hjem, siger hun.

Alene den offentlige sektor serverer dagligt over 1 million måltider, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.

Kantineprisen rykker op i toppen af dansk gastronomi
Kantineprisen er prestigefuld, fordi de nominerede er blandt de ypperste kantinefolk i Danmark. Som noget nyt i år har de nominerede været til Cook-off ved nordens største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem. Netop Cook-off præstationerne ved Sol Over Gudhjem har udgjort 20 % af den samlede vurdering, i kampen om Kantineprisen 2023. Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede.

- Fælles for de nominerede er, at de alle er dygtige håndværkere med fagligstolthed og en stor arbejdsglæde, som smitter af på deres gæster. Kantinerne har alle et stort fokus på bæredygtighed uden at gå på kompromis med madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, siger Mette Gammicchia.

Cook off vinder 2023

Stefan Hansen og team blev også kåret som vinder af Cook Off for Kantineprisen 2023 på nordens største kokkekonkurrence - Sol over Gudhjem.

LÆS MERE PÅ KANTINEPRISEN.DK 

De nominerede til Kantineprisen 2023 var…

  • Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S
  • Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen
  • Stefan Hansen og team, Gorrissen Federspiel, København

Yderligere information:
Mette Gammicchia, Afdelingschef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer, MJG@lf.dk

Kantineprisen er finansieret af Fonden for økologisk landbrug